Sistemul de iluminat din spoturi led este o tehnologie aparuta relativ recent pe piata, dar care a inceput sa fie din ce in ce mai des utilizata datorita multiplelor avantaje pe care aceasta noua tehnologie le ofera. Astfel, aceste spoturi led sunt utilizate in general in spatiile mari unde este nevoie de o iluminare puternica si economica, dar de asemenea pot fi folosite si acasa.
Orice sistem de iluminat are ca scop principal asigurarea de lumina, fie ca vorbim de spatiu public sau privat, insa calitatea luminii este cea care face diferenta intotdeauna. Lumina pe care aceste spoturi led  ofera se apropie foarte bine de cea naturala, lumina pe care orice persoana si-o doreste in spatiul unde sta.
spoturi LEd

Prin ce se diferentiaza aceste spoturi LED?

Niste astfel de spoturi led se detaseaza fata de becurile cu incadescenta din punct de vedere al eficientei luminii cu consum redus, datorita faptului ca aceastea nu au deloc filament. Dupa cum poate ati observat, in ultimii ani atentia fata de mediul inconjurator a crescut foarte mult si probabil ca de aceea si tehnologia cu LED a inceput sa fie cautata de cat mai multa lume. Daca nu stii ce fel de spot LED iti trebuie pentru aplica ta din casa sau de la birou sau dintr-un showroom, trebuie sa stii ca toate modelele de spoturi cu led de la LED-Concept se potrivesc oriunde si dau si un efect placut din punct de vedere al design-ului.

La fel, posibilitatea de orientare al fluxului luminous reprezinta un mare bonus pentru aceste sisteme de iluminat. Datorita dimensiunilor reduse al corpului, singurele solutii de becuri au fost pana nu demult cel incandescente in variante de 35W si 50W. Datorita dezvoltarii tehnologiei spot LED pe SMD5050 acum avem un bec cu LED pentru spoturi la acelasi flux luminos dar cu un consum de 10 ori mai mic.

Unde se pot monta aceste sisteme de iluminat?

Multumita combinarii versatilitatii si dimensiunilor deosebit de mici ale circuitelor si ale becurilor ce reprezinta partea tehnica cu noua caracteristica ce tine de integrabilitate si de sistemul de prindere, aceste spoturi led pot fi montate atat in interior cat si la exterior, atat in mod artistic sau in ideea de a evidentia anumite trasaturi ale unor tablouri, sculpturi etc prin luminare cat si pentru clasica utilizare de a ilumina anumite spatii sau zone.