Pune sanatatea pe primul loc si programeaza-te la consult alergologic

de | ian. 2, 2020 | Sanatate

In cazul in care prezinti anumite simptome care iti pot indica prezenta unei alergii, este recomandat sa mergi la un consult de alergologie. In cadrul unui consult alergologic, medicul poate stabili care este adevarata cauza a unei alergii si cum poate fi aceasta tinuta sub control.

Chiar daca in multe dintre cazuri aceste alergii nu pot fi inlaturate in totalitate, exista o mare posibilitate ca prin ajutorul unui plan de tratament bine pus la punct, acestea sa fie tinute sub control.

In urma unui control de specialitate, medicul specialist va putea sa va ofere planul potrivit de tratament.
consult alergologic

Ce inseamna de fapt aceasta examinare?

Ei bine, alergologia tratata la un consult alergologic este o specialitate medicala ce se ocupa cu studiul reactiilor sistemului imunitar contra unor anumiti antigeni care nu sunt prea bine tolerati de organismul uman. Aceste alergii sunt adesea provocate de alergenii din aer, din proteine, din glucide pure sau chiar si din metale.

De regula, alergenii care provoaca respectivele alergii pot fi depistati doar in urma unui consult de alergologie, intrucat reprezinta un proces de complex, iar factorii incriminati pot fi destul de diversificati.

Astfel, anumite persoane pot fi alergice la caldura sau frig, pe cand altele la substante chimice ce se gasesc in medicamente, cosmetice sau chiar alimente. Pentru acest lucru, Clinica Medicala Romgermed va sta la dispozitie cu cele mai bune servicii din domeniul alergologiei si nu numai.

Ce probleme pot fi depistate la un consult alergologic?

Pentru un consult alergologic exista o gama foarte variata de probleme medicale care pot fi descoperite de medicul specialist.

Acest lucru este cauzat de faptul ca o reactie alergica poate aparea in orice zona din organism. Indiferent ca vorbim de zona nasului, ochilor, plamanilor si asa mai departe.

Printre tipurile de alergii care se pot detecta se poate mentiona si febra fanului, una dintre cele mai comune alegii. O alta problema de acest gen foarte des diagnostica este astmul, aceasta afectand caile respiratorii care blocheaza fluxul de aer catre plamani.

Acestea sunt cele doua test pe depistarea de alergii pe care medicul ti le va face atunci cand mergi la un consult alergologic. Daca prezinti anumite simptome care iti dau de gandit, nu mai pierde vremea si vino cat mai repede la un consult de alergologie pentru a putea depista din timp si trata problema.

Exista o serie de simptome care te-ar putea face sa te programezi la un cabinet de alergologie pentru a ti se face un consult alergologic. Adesea, simptomele astmului sau alergiilor se dezvolta treptat in timp.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]