In cazul in care prezinti anumite simptome care iti pot indica prezenta unei alergii, este recomandat sa mergi la un consult de alergologie. In cadrul unui consult alergologic, medicul poate stabili care este adevarata cauza a unei alergii si cum poate fi aceasta tinuta sub control.

Chiar daca in multe dintre cazuri aceste alergii nu pot fi inlaturate in totalitate, exista o mare posibilitate ca prin ajutorul unui plan de tratament bine pus la punct, acestea sa fie tinute sub control.

In urma unui control de specialitate, medicul specialist va putea sa va ofere planul potrivit de tratament.
consult alergologic

Ce inseamna de fapt aceasta examinare?

Ei bine, alergologia tratata la un consult alergologic este o specialitate medicala ce se ocupa cu studiul reactiilor sistemului imunitar contra unor anumiti antigeni care nu sunt prea bine tolerati de organismul uman. Aceste alergii sunt adesea provocate de alergenii din aer, din proteine, din glucide pure sau chiar si din metale.

De regula, alergenii care provoaca respectivele alergii pot fi depistati doar in urma unui consult de alergologie, intrucat reprezinta un proces de complex, iar factorii incriminati pot fi destul de diversificati.

Astfel, anumite persoane pot fi alergice la caldura sau frig, pe cand altele la substante chimice ce se gasesc in medicamente, cosmetice sau chiar alimente. Pentru acest lucru, Clinica Medicala Romgermed va sta la dispozitie cu cele mai bune servicii din domeniul alergologiei si nu numai.

Ce probleme pot fi depistate la un consult alergologic?

Pentru un consult alergologic exista o gama foarte variata de probleme medicale care pot fi descoperite de medicul specialist.

Acest lucru este cauzat de faptul ca o reactie alergica poate aparea in orice zona din organism. Indiferent ca vorbim de zona nasului, ochilor, plamanilor si asa mai departe.

Printre tipurile de alergii care se pot detecta se poate mentiona si febra fanului, una dintre cele mai comune alegii. O alta problema de acest gen foarte des diagnostica este astmul, aceasta afectand caile respiratorii care blocheaza fluxul de aer catre plamani.

Acestea sunt cele doua test pe depistarea de alergii pe care medicul ti le va face atunci cand mergi la un consult alergologic. Daca prezinti anumite simptome care iti dau de gandit, nu mai pierde vremea si vino cat mai repede la un consult de alergologie pentru a putea depista din timp si trata problema.

Exista o serie de simptome care te-ar putea face sa te programezi la un cabinet de alergologie pentru a ti se face un consult alergologic. Adesea, simptomele astmului sau alergiilor se dezvolta treptat in timp.