Materialul de constructie numit cornier este un produs confectionat din otel carbon si presupune o sectiune transversala care formeaza un unghi drept, ce poate avea laturi a caror dimensiuni sunt diferite.
Cornierul mai este cunoscut si sub alte denumiri, cum ar fi profil L sau otel cornier si este folosit mai ales pentru imbinarea de elemente.
Avand in vedere gama variata de dimensiuni si grosimi pe care o ai la dispozitie la Mesteru Manole, atunci cand iti comanzi acest material, trebuie sa ai in vedere necesitatea proiectului respectiv.
cornier

De ce sa alegi folosirea de cornier?

Alegerea unui profil de cornier trebuie facuta intotdeauna in functie de necesitate. Utilizarile pentru acest material sunt foarte variate, de la aplicatii metalice pentru caroserii de vehicule sau remorci si pana la componente structurale. Acest material poate fi folosit si in constructia de vagoane sau poduri ori chiar pentru piloni de sustinere.

De asemenea, este foarte intalnit in constructia de utilaje industriale, porti si garduri sau chiar nave. De fiecare data, materialul de acest tip trebuie construit in concordanta cu niste standarde internationale de calitate, ce stabilesc inclusiv tolerantele acestuia. Un profil din acest materialpoate fi cea mai buna alegere pentru proiecte si structuri metalice a caror rezistenta este foarte importanta, deoarece prezinta o serie de caracteristici speciale, precum:
Acesta este un material foarte durabil, confectionat din otel

Acest material actioneaza ca un liant intre diferite componente al constructiilor pe care este montat
Este un adjuvant in cresterea rezistentei constructiilor, detinand o serie de proprietati ce ii ofera rezistenta si stabilitate mecanica
Poate fi montat atat prin sudare, cat si prin nituire, astfel fiind usor de adaptat nevoilor oricarei constructii.

Cum versatilitatea este punctul forte pe care il are acest cornier, acesta se poate folosi atat in cadrul constructiilor de interior, dar si in cadrul celor de exterior. Nu doar ca se poate folosi in cadrul proiectelor structurale, dar este un material bun pentru crearea accesorilor sau a modulelor electronice.

De ce sa alegi un astfel de profil si nu altul?

Alegerea unui profil de cornier trebuie facuta mereu in functie de necesitati. Acest material poate fi utilizat in diverse domenii, cum ar fi: pentru remorici, componente structural si in special la aplicatii metalice pentru caroserii de vechicule. In acelasi timp, este foarte intalnit in constructia de utilzaje industriale, porti si garduri sau chiar nave.

Conform standardelor international de calitate, acest profil de cornier trebuie sa fie fabricat in concordanta cu acestea.