Beneficiile ciclismului pentru persoanele in varsta

de | dec. 20, 2019 | Ciclism

Pedalatul este o forma ideala de a face miscare, atat pentru batrani cat si pentru cei mai tineri. Fiind o activitate aerobica, acesta imbunatateste circulatia si sanatatea inimii, asa ca este lesne de inteles de ce persoanele mai in varsta ar trebui sa mearga mai mult pe bicicleta, indiferent ca este vorba de o bicicleta de oras sau una stationara.

Ciclismul poate reduce simptomele a numeroase afectiuni ale inimii, dar si a altor afectiuni precum artrita, astmul si chiar depresia. Cu toate acestea, daca stii ca ai grave probleme cu inima sau cu plamanii, nu ar trebui sa faci un astfel de efort inainte de a consulta un medic. Si chiar daca medicul isi da acordul sa mergi la pedalat, ai grija sa nu exagerezi cu miscarea, ci sa te bucuri de o plimbare placuta si linistita.

Daca ai unda verde sa pedalezi, ai de ales intre doua variante: ciclism in aer liber sau pedalat in interior.

1. In aer liber

Principalul beneficiu al pedalatului in aer liber, in afara de beneficiile pentru sanatate, este ca te poti bucura de aer curat si de o plimbare linistita prin parc sau pe faleza. Astfel, iti vei imbunatati nu doar sanatatea, ci si starea de spirit.

Cu toate acestea, nu ar trebui sa pleci in plimbari prea lungi neinsotit. Din cauza varstei inaintate si a problemelor de sanatate, poti intampina anumite probleme, asa ca este mai sigur sa stai mai aproape de casa, sa mergi insotit sau sa iei tot timpul telefonul cu tine.

De asemenea, ar fi bine sa eviti locurile cu trafic intens, nu doar din cauza riscului de accident, ci si din cauza poluarii.

Cea mai buna si sigura varianta pentru tine ar fi sa mergi in plimbare cu bicicleta alaturi de un grup de persoane de varsta ta. Astfel nu doar ca vei fi mai in siguranta, dar vei putea si sa socializezi pe parcursul traseului.

2. In interior

Pentru a face un astfel de sport este necesar sa te inscrii la o sala ce are disponibile biciclete stationare sau sa iti achizitionezi un astfel de echipament pentru la tine acasa.

Avantajul practicarii ciclismului in interior este ca poti pedala in orice moment iti doresti, ziua sau noaptea, indiferent daca ploua sau ninge, etc. Pe de alta parte, insa, multe persoane sunt de parere ca o astfel de activitate este destul de plictisitoare si renunta repede la ea. Depinde foarte mult de temperamentul pe care il ai. Pentru unii este mai potrivit pedalatul in aer liber, in timp ce pentru altii bicicleta stationara este mana cereasca.

Daca te plicisesti in timp ce pedalezi in interior, poti alege sa asculti muzica sau sa te uiti la televizor.

Indiferent de tipul de ciclism pe care alegi sa il practici, important este sa o faci cu placere. In acest fel vei fi mai putin tentat sa renunti la a mai face miscare.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]