Daca culoarea anului 2019 a fost corai, o culoare inspirata din adancurile apelor, specialistii de la institutul Pantone au decis care va fi culoarea anului 2020: albastru clasic. Aceasta este o nuanta pura de albastru, eleganta si simpla, cu o textura oceanica si va fi vedeta anului urmator in materie de moda pentru haine si accesorii. De asemenea, va putea fi folosita si in designul interior la decorarea locuintei si alegerea mobilierului si a obiectelor de decoratiune.

Pantone a definit aceasta culoare ca fiind una calma, linistitoare, care aduce un sentiment de pace si liniste pentru spiritul uman. Culoarea Albastru Clasic ne ajuta sa ne punem in ordine gandurile si ne ofera o stare placuta.

Cum se realizeaza alegerea culorii anului?

Pantone influenteaza de peste 20 de ani numeroase industrii precum cele de moda, mobilier pentru casa, ambalarea produselor sau designul grafic. Procesul de selectie a culorilor stabilite anual necesita o analiza atenta a tendintelor, astfel cel de la Institutul Pantone cauta noi influente de culoare din diferite locuri precum din filmele de productie, colectii de arta, artisti, moda, dar si tinand cont de conditiile socio-economice. Prin intermediul acelor prognoze de tendinta sezoniera, dar si prin psihologia culorilor, Pantone intra in parteneriat cu numeroase branduri globale pentru a expune eficient emotia culorii.

De ce Albastru Clasic culoarea anului 2020?

Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone, spune ca prin alegerea acestei culori, definita albastru infinit al cerului pe timp de seara, au dorit sa ne incurajeze sa privim dincolo de ceea ce este evident, sa ne extindem putin mai mult gandirea. Astfel, ne vom putea creste perspectiva si putem comunica mai usor. Aceasta a mai adaugat si faptul ca traim intr-o perioada ce are nevoie de credinta si incredere, iar culoarea anului 2020 Albastru Clasic este o nuanta solida si de incredere, pe care te poti baza.

Albastru Clasic – culoarea anului 2020 in moda si frumusete

In ceea ce priveste vestimentatia care va fi in trend anul viitor, designerii se pot folosi de culoarea Albastru Clasic pentru a o aplica la diferite materiale finisaje si texturi metalice, stralucioare si lucioase. Cat despre frumusete, aceasta culoare poate fi folosita pentru ochi, unghii si par, intr-o varetate de finisaje stralucitoare sau mate. Desigur, daca esti o persoana mai nonconformista si iti doresti sa iesi in evidenta, poti sa iti vopsesti si parul in suvite albastre pentru a fi in ton cu aceasta culoare a anului 2020.

Pentru a te ajuta sa ai un orizont mai larg asupra vestimentatie si a decoratiunilor, Pantone iti propune cinci palete de culori pe care le poti asorta cu Albastrul Clasic. Cateva dintre nuantele pe care le poti combina cu Albastrul Clasic: Mango, Honey, Peach Quartz, Coralessence, Pirate Black, Pixie, Silver-plated, Faded Jade sau Space Cherry.

Asadar, daca si tu iti doresti sa fii in trend in anul urmator, atunci iti poti adapta stilul vestimentar, dar si locuinta in functie de culoare stabilita de Pantone.