Care este culoare anului 2020 stabilita de Pantone si cum a fost aleasa

de | dec. 23, 2019 | Fashion, De Reținut

Daca culoarea anului 2019 a fost corai, o culoare inspirata din adancurile apelor, specialistii de la institutul Pantone au decis care va fi culoarea anului 2020: albastru clasic. Aceasta este o nuanta pura de albastru, eleganta si simpla, cu o textura oceanica si va fi vedeta anului urmator in materie de moda pentru haine si accesorii. De asemenea, va putea fi folosita si in designul interior la decorarea locuintei si alegerea mobilierului si a obiectelor de decoratiune.

Pantone a definit aceasta culoare ca fiind una calma, linistitoare, care aduce un sentiment de pace si liniste pentru spiritul uman. Culoarea Albastru Clasic ne ajuta sa ne punem in ordine gandurile si ne ofera o stare placuta.

Cum se realizeaza alegerea culorii anului?

Pantone influenteaza de peste 20 de ani numeroase industrii precum cele de moda, mobilier pentru casa, ambalarea produselor sau designul grafic. Procesul de selectie a culorilor stabilite anual necesita o analiza atenta a tendintelor, astfel cel de la Institutul Pantone cauta noi influente de culoare din diferite locuri precum din filmele de productie, colectii de arta, artisti, moda, dar si tinand cont de conditiile socio-economice. Prin intermediul acelor prognoze de tendinta sezoniera, dar si prin psihologia culorilor, Pantone intra in parteneriat cu numeroase branduri globale pentru a expune eficient emotia culorii.

De ce Albastru Clasic culoarea anului 2020?

Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone, spune ca prin alegerea acestei culori, definita albastru infinit al cerului pe timp de seara, au dorit sa ne incurajeze sa privim dincolo de ceea ce este evident, sa ne extindem putin mai mult gandirea. Astfel, ne vom putea creste perspectiva si putem comunica mai usor. Aceasta a mai adaugat si faptul ca traim intr-o perioada ce are nevoie de credinta si incredere, iar culoarea anului 2020 Albastru Clasic este o nuanta solida si de incredere, pe care te poti baza.

Albastru Clasic – culoarea anului 2020 in moda si frumusete

In ceea ce priveste vestimentatia care va fi in trend anul viitor, designerii se pot folosi de culoarea Albastru Clasic pentru a o aplica la diferite materiale finisaje si texturi metalice, stralucioare si lucioase. Cat despre frumusete, aceasta culoare poate fi folosita pentru ochi, unghii si par, intr-o varetate de finisaje stralucitoare sau mate. Desigur, daca esti o persoana mai nonconformista si iti doresti sa iesi in evidenta, poti sa iti vopsesti si parul in suvite albastre pentru a fi in ton cu aceasta culoare a anului 2020.

Pentru a te ajuta sa ai un orizont mai larg asupra vestimentatie si a decoratiunilor, Pantone iti propune cinci palete de culori pe care le poti asorta cu Albastrul Clasic. Cateva dintre nuantele pe care le poti combina cu Albastrul Clasic: Mango, Honey, Peach Quartz, Coralessence, Pirate Black, Pixie, Silver-plated, Faded Jade sau Space Cherry.

Asadar, daca si tu iti doresti sa fii in trend in anul urmator, atunci iti poti adapta stilul vestimentar, dar si locuinta in functie de culoare stabilita de Pantone.

 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]