Ai nevoie de o masina de cusut electrica sau de o masina de brodat computerizata?

de | dec. 13, 2019 | Diverse

Masinile moderne pot fi multifunctionale. Aceeasi masina poate realiza proiecte unde este necesar brodatul, dar si pe cele unde trebuie croitorie. Majoritatea masinilor sunt specializate pe o singura categorie, si chiar daca le pot face pe ambele, Usurinta cu care realizeaza orice proiect ce corespunde specializarii lor, este uimitoare. Multe masini de brodat moderne pot crea modele intregi absolut automat, fara a fi nevoie de interventia omului. Din acest motiv, se recomanda alegerea unei masini care se pliaza pe majoritatea proiectelor tale.

Ce trebuie sa sti despre masina de cusut electrica?

eabb649e794a67422da904f0b7c37d616cf2a86d

Aceasta este un hibrid care combina parti mecanice si electrice. In comparatie cu masinile strict mecanice, ofera in plus beneficii precum un numar mai mare al tipurilor de cusatura incorporate, pentru care ajustarea se poate face automat doar prin apasarea unui singur buton.

Are si o memorie limitata, care poate salva proiecte anterioare, economisind mult timp urmatoarea data cand un proiect asemanator va fi necesar. Cu aceasta functie se pot face template-uri, care elimina necesitatea de a face manual partea repetitiva a proiectelor.

Cusaturile unei masini electrice sunt mult mai precise in comparatie cu o masina mecanica. Pentru ca gradul automatizarii este mult mare, ajustarile manule sunt in mare parte eliminate. Prin alegerea unui program, masina de cusut electrica poate sa ajusteze singura tipul cusaturii si va realiza intregul proces automat. Viteza acului poate fi reglata, acest lucru va reduce erorile, ridicand astfel precizia masini si calitatea cusaturilor va creste substantial.

Masina electrica are functii avansate care reduc semnificativ timpul necesar finalizarii proiectelor in care se folosesc cusaturi foarte complicate si poate fi folosita in locul unei masini de brodat. Diverse modele pot fi create pentru a decora articolul textil, dar acest lucru necesita mai mult efort din partea utilizatorului deoarece masina nu  este specializata in acest scop si brodatul se va realiza in mare parte manual.

Aceste masini sunt mai scumpe decat masinile mecanice. Partile electrice si complexitatea masinii provoaca o crestere foarte mare in pretul lor. O investitie intr-o asemenea masina ar trebui facuta doar daca este necesar. Un croitor incepator, cu proiecte putine, fara complexitate prea mare, va scoate foarte greu un profit din aceasta investitie. Dar pentru un croitor sau o firma cu proiecte multe, o masina de cusut electrica va creste numarul proiectelor care pot fi realizate prin reducerea timpului necesar fiecarui proiect. Cresterea in calitatea produselor va permite o crestere a pretului. Acesti doi factori vor returna investitia plus un profit semnificativ intr-un timp foarte scurt.

Masina de brodat computerizata

def1ed1d1554cb8cffe33e281538aa2e68a6a4a7

Aceasta are functii mult mai avansate in comparatie cu versiunile mai vechi. Cea mai mare diferenta fiind faptul ca brodarea modelelor se poate realiza automat. Modelele mai vechi ofereau o usurinta mare pentru brodarea modelelor, dar un utilizator era necesar pentru a indruma masina. Modelele computerizate nu mai necesita asistenta unui utilizator.

Deoarece au un computer incorporat, acesta pot fi programate la fel ca un robot. Dar si programarea in sine a fost simplificata. Singura nevoie a masini de brodat este un model digital pe care il poate transpune in tesatura.

Viteza si acuratetea de lucru este la acelasi nivel ca al unei imprimante 3D. Pentru ca viteza unui utilizator nu se poate compara cu o masina, timpul necesar pe proiect se reduce enorm. Ceea ce va creste exponential randamentul unei firme. Imbunatatirea enorma in calitatea si aspectul produselor va permite o crestere rezonabila a pretului fiecarui produs.

Modelul poate fi realizat pe calculator ceea ce permite crearea unor modele mult mai detaliate, prin care aspectul poate devenii mult mai placut. Modelele pot fi descarcate dupa internet si introduse printr-un stick, deoarece masina are un port USB. Cele mai moderne masini permit descarcarea modelelor direct in masina.

Pretul unei masini de brodat variaza foarte mult. Cel mai important factor fiind scopul pentru care a fost conceputa. Exista modele casnice care sunt recomandate in principal croitorilor particulari si modele industriale care ajung la preturi pana la zece ori mai mari, fiind recomandate firmelor mari.

O masina de cusut electrica poate fi exact ceea ce firma ta are nevoie sa treaca la urmatorul nivel. Dar inainte sa achizitionezi o masina la intamplare, mai bine cauta una care se pliaza cat mai bine pe nevoile firmei tale. Este posibil ca majoritatea proiectelor sa aiba parti care trebuie brodate, si atunci este recomandat sa te interesezi si despre masini de brodat computerizate.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.970)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.069)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.215)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]