Sfaturi pentru a face fata stresului si depresiei specifice sarbatorilor

de | dec. 12, 2019 | De Reținut

Stresul si depresia iti pot strica sarbatorile si iti afecteaza sanatatea, iar sezonul sarbatorilor de iarna poate fi o cauza a acestora. Petrecerile, cumparaturile, gatitul, curatenia, vizitele – toate pot fi obositoare si sufocante. Cu cateva sfaturi practice, insa, poti minimiza stresul care insoteste sarbatorile si chiar poti sa ajungi sa te bucuri asa cum se cuvine de ele.

Previno stresul si depresia de sarbatori

Daca stresul atinge apogeul, va fi dificil sa il mai stopezi si sa te regrupezi. Cel mai bine ar fi sa il previi, mai ales daca sarbatorile te-au afectat emotional in trecut. Acceseaza link-ul https://woman2woman.ro/ pentru a citi despre alte femei si a te inspira.

Recunoaste-ti sentimentele

Daca ai motive de intristare, cum ar fi un deces sau faptul ca nu poti fi alaturi de cei dragi in aceste momente, accepta-ti sentimentele – este normal sa simti tristete si mahnire. Rezerva-ti timp pentru a le exprima si, daca simti nevoia, poti chiar sa plangi. Nu te poti forta sa fii fericita doar pentru ca este sarbatoare.

Cauta evenimentele sociale

Daca te simti singura si izolata, cauta evenimentele comunitare, religioase sau de alta natura. Ele iti pot oferi suport si compania de care ai acum nevoie. Voluntariatul si dedicarea timpului pentru a-i ajuta pe cei din jur este o modalitate miunata pentru a te simti bine si a-ti largi cercul de prieteni. Acceseaza link-ul https://pr2advertising.ro/ si cauta comunicatele de presa despre proiecte de voluntariat si evenimente care te-ar putea ajuta.

Fii realista

Sarbatorile nu trebuie sa fie perfecte sau la fel ca anul trecut. Pe masura ce familiile se schimba si copiii cresc, traditiile si ritualurile se modifica si ele. Alege cateva obiceiuri la care tii foarte mult si fii deschisa pentru crearea altora noi. De exemplu, daca de sarbatori nu te pot vizita copiii, impartaseste cu ei fotografii, e-mailuri sau videoclipuri.

Renunta la nemultumiri si amana rezolvarea conflictelor

Incearca sa ii accepti pe membrii familiei si pe prieteni asa cum sunt, chiar daca ei nu respecta toate asteptarile tale. Renunta la nemultumiri si alege un alt moment ulterior, mai potrivit pentru discutii. Fii intelegatoare cu cei din jur si nu cauta sa rezolvi acum neintelegerile.

Incadreaza-te in bugetul stabilit

Inainte de a merge la cumparaturi, hotaraste cati bani iti permiti sa cheltui si respecta bugetul stabilit. Nu incerca sa iti cumperi fericirea cu o avalansa de cadouri sau cu zeci de kilograme de mancare!

Planifica din timp lucrurile

Rezerva-ti si planifica-ti timpul pentru cumparaturi, curatenie, gatit, vizite si alte activitati. Totodata, planifica meniul si fa lista de cumparaturi. Aceste lucruri te vor ajuta sa previi aglomerarile de ultima ora si vei avea timp pentru a face tot ce este necesar sau iti propui.

Invata sa spui nu

A spune da la lucruri care nu iti fac placere iti poate crea un sentiment neplacut si te poate coplesi. Prietenii si colegii vor intelege daca nu poti participa la fiecare proiect sau activitate. Daca nu este posibil sa spui nu atunci cand seful iti cere sa stai peste program, incearca sa elimini altceva din agenda ta pentru a compensa timpul pierdut, fara a renunta insa la activitatile care te fac sa te simti bine.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]