Stresul si depresia iti pot strica sarbatorile si iti afecteaza sanatatea, iar sezonul sarbatorilor de iarna poate fi o cauza a acestora. Petrecerile, cumparaturile, gatitul, curatenia, vizitele – toate pot fi obositoare si sufocante. Cu cateva sfaturi practice, insa, poti minimiza stresul care insoteste sarbatorile si chiar poti sa ajungi sa te bucuri asa cum se cuvine de ele.
Previno stresul si depresia de sarbatori
Daca stresul atinge apogeul, va fi dificil sa il mai stopezi si sa te regrupezi. Cel mai bine ar fi sa il previi, mai ales daca sarbatorile te-au afectat emotional in trecut. Acceseaza link-ul https://woman2woman.ro/ pentru a citi despre alte femei si a te inspira.
Recunoaste-ti sentimentele
Daca ai motive de intristare, cum ar fi un deces sau faptul ca nu poti fi alaturi de cei dragi in aceste momente, accepta-ti sentimentele – este normal sa simti tristete si mahnire. Rezerva-ti timp pentru a le exprima si, daca simti nevoia, poti chiar sa plangi. Nu te poti forta sa fii fericita doar pentru ca este sarbatoare.
Cauta evenimentele sociale
Daca te simti singura si izolata, cauta evenimentele comunitare, religioase sau de alta natura. Ele iti pot oferi suport si compania de care ai acum nevoie. Voluntariatul si dedicarea timpului pentru a-i ajuta pe cei din jur este o modalitate miunata pentru a te simti bine si a-ti largi cercul de prieteni. Acceseaza link-ul https://pr2advertising.ro/ si cauta comunicatele de presa despre proiecte de voluntariat si evenimente care te-ar putea ajuta.
Fii realista
Sarbatorile nu trebuie sa fie perfecte sau la fel ca anul trecut. Pe masura ce familiile se schimba si copiii cresc, traditiile si ritualurile se modifica si ele. Alege cateva obiceiuri la care tii foarte mult si fii deschisa pentru crearea altora noi. De exemplu, daca de sarbatori nu te pot vizita copiii, impartaseste cu ei fotografii, e-mailuri sau videoclipuri.
Renunta la nemultumiri si amana rezolvarea conflictelor
Incearca sa ii accepti pe membrii familiei si pe prieteni asa cum sunt, chiar daca ei nu respecta toate asteptarile tale. Renunta la nemultumiri si alege un alt moment ulterior, mai potrivit pentru discutii. Fii intelegatoare cu cei din jur si nu cauta sa rezolvi acum neintelegerile.
Incadreaza-te in bugetul stabilit
Inainte de a merge la cumparaturi, hotaraste cati bani iti permiti sa cheltui si respecta bugetul stabilit. Nu incerca sa iti cumperi fericirea cu o avalansa de cadouri sau cu zeci de kilograme de mancare!
Planifica din timp lucrurile
Rezerva-ti si planifica-ti timpul pentru cumparaturi, curatenie, gatit, vizite si alte activitati. Totodata, planifica meniul si fa lista de cumparaturi. Aceste lucruri te vor ajuta sa previi aglomerarile de ultima ora si vei avea timp pentru a face tot ce este necesar sau iti propui.
Invata sa spui nu
A spune da la lucruri care nu iti fac placere iti poate crea un sentiment neplacut si te poate coplesi. Prietenii si colegii vor intelege daca nu poti participa la fiecare proiect sau activitate. Daca nu este posibil sa spui nu atunci cand seful iti cere sa stai peste program, incearca sa elimini altceva din agenda ta pentru a compensa timpul pierdut, fara a renunta insa la activitatile care te fac sa te simti bine.
Comentarii Recente