Tehnologiile avanseaza intr-un ritm alert, incat cu greu ne putem da seama de modul in care lucrurile evolueaza in jurul nostru, astfel ca in prezent trebuie sa admitem faptul ca aceasta, in mai toate formele ei reuseste sa ne faca viata cotidiana mai usoara. Atunci cand vorbim despre tehnologie, vorbim astazi despre un domeniu vast, avand in vedere ca nu exista niciun domeniu care sa nu fie dependent intr-o forma sau alta de tehnologie. Daca luam spre exemplu fermele, foarte multe dintre acestea utilizeaza astazi gard electric pentru a proteja animalele din tarcurile special amenajate, chiar daca pentru o vreme, acesta a fost considerat o metoda de protectie destul de controversata. Cu toate acestea insa, gardul electric este in prezent o metoda de protectie standard pentru fermele de animale si nu numai.
Gardul electric desi am putea spune ca face parte din sfera tehnologiilor moderne, de fapt, acesta este utilizat in intreaga lume de cateva decenii, insa a devenit popular in tara noastra ceva mai tarziu. Daca in trecut gardurile din lemn reprezentau unica solutie practica la care puteau apela fermierii, iata ca astazi gardul electric este de departe una dintre cele mai preferate metode de protectie pentru ferme. Iata insa cateva lucruri interesante pe care este important sa le stii despre acesta.
Gardul electric nu vatameaza in niciun fel animalele.
Multa vreme s-a crezut ca gardul electric reprezinta o metoda de protectie mult prea controversata pentru faptul ca aceasta vatameaza animalele prin intermediul socurilor electrice pe care acesta le emite. In realitate insa, un sistem de gard electric este complet inofensiv pentru animale avand in vedere ca socurile emise sunt de o intensitate redusa, doar atat cat sa dea de inteles animalelor ca nu le este permis sa paraseasca perimetrul respectiv. Astfel am putea spune ca gardul electric contribuie oarecum la „educarea” animalelor.
Gardul electric implica costuri de intretinere foarte reduse.
Spre deosebire de metodele de protectie clasice, gardul electric, in ciuda faptului ca poate parea destul de sofisticat, are costuri de intretinere foarte reduse avand in vedere ca acesta rezista foarte bine in timp, chiar daca sunt supuse unor conditii meteo mai putin prielnice. Nu putem insa spune acelasi lucru despre alte tipuri de metode de protectie care implica lemn sau alte materiale care trebuie intretinute in mod corespunzator pentru a putea rezista. In plus, sistemul de gard electric in sine are un pret de achizitie accesibil, astfel ca fermierii nu se vad nevoiti sa cheltuie sume mari pentru a-si putea proteja animalele in mod eficient.
Este foarte usor de montat si amplasat.
Unul dintre cele mai importante avantaje ale gardului electric reiese din faptul ca acesta necesita un numar destul de redus de elemente pentru a putea fi functional si in plus, este foarte simplu de amplasat pe orice suprafata de teren spre deosebire de alte tipuri de garduri sau metode de protectie existente la ora actuala. Aceste aspecte sunt cele care transforma sistemul de gard electric intr-unul foarte tentant pentru fermieri, care in prezent opteaza cu incredere pentru aceasta metoda de protectie.
Comentarii Recente