La clinica oftalmologie din Bucuresti, departamentul pe care il gasiti este format dintr-o echipa de medici profesionisti, cu experienta foarte bogata in acest domeniu. In cadrul cabinetului se poate diagnostica si oferi tratament pacientilor care sufera de afectiuni oculare, precum: cataracta, glaucom, strabism, vicii de refractie (hipermetropie, miopie, astigmatism) si de asemenea, se pot diagnostica complicatiile oculare ale unor boli sistemice (diabet zaharat, hipertensiune arteriala, afectiuni endocrine, reumatologie etc.).
In timpul unui consult oftalmologic se vor putea depista si probleme ce tin de alte specialitatii medicale, cum ar fi diabetul.

Statistici legate de problemele vederii in Romania

Conform unor studii medicale efectuate de-a lungul anilor in Uniunea Europeana s-a constatat ca doar unul din 5 romani isi face periodic analize oftalmologice preventive. Este destul de ingrijorator din cauza faptului ca timpul petrecut intr-o clinica oftalmologie Bucuresti este mai scurt decat pauza de pranz de la serviciu. Acest lucru inseamna ca puteti sa treceti mai des pe la o clinica oftalmologie Bucuresti sa va faceti un set complet de analize oftalmologice. La Clinica Romgermed, timpul este in favoarea pacientului. Nu va neglijati nici copiii. Chiar daca va ganditi ca sunt tineri si organismul lor functioneaza cum trebuie, sa stiti ca puteti avea surprize. Tot mai multi dintre copiii generatiei de astazi isi strica vederea. Si totul se intampla din cauza timpului petrecut in fata device-urilor luminoase. Cu toate acestea nu sunt singurii. Si angajatii care lucreaza la birou sunt predispusi la boli oftalmologice.
clinica oftalmologie

De cate ori este recomandata vizita la o clinica oftalmologie din Bucuresti?

Daca nu stiati pana acum, medicii oftalmologi recomanda ca durata efectuarii unui control oftalmologic periodic sa fie facuta in functie de varsta si de afectiunile pe care le prezinta pacientul.

Iata cam cum stau lucrurile intr-o clinica oftalmologie Bucuresti:

  • Pentru copiii cu varsta sub 10 ani se recomanda efectuarea unui control oftalmologic odata la sase luni;
  • De la 10 pana la 17 ani trebuie sa aduceti copilul la o examinare de acest fel macar o data pe an;
  • De aici pana la varsta de 60 de ani, perioada efectuarii unor analize oftalmologice scade. Analizele oftalmologice se fac la cel putin doi ani;
  • Insa dupa 70 de ani efectuarea unui control oftalmologic la o clinica oftalmologie revine la o vizita pe an pentru ca odata cu cresterea varstei, creste si riscul aparitiei bolilor oftalmologice.

Pe de alta parte, persoanele care sufera de diabet sau glaucom trebuie sa fie, de asemenea, atente la frecventa de cel putin odata pe an intr-o clinica oftalmologie Bucuresti specializata.