Pietele de marfuri o iau razna dupa discursul lui Trump. Ce se intampla cu aurul si argintul?

de | nov. 27, 2019 | Economie

„Aurul si argintul arata slabiciuni” in portofoliile investitorilor, asa incep unele dintre cele mai amenintatoare titluri din ziarele economice din SUA. In urma discursului sustinut de Trump in Clubul Economic din New York, bursa de argint are cu adevarat cateva mici modificari. La momentul actual, argintul (XAGUSD) se tranzactioneaza la cota de 16,92, inregistrand o mica scadere, dupa ce acum cateva zile retracement level-ul era de 16.98.

Intr-un discurs care a fost anticipat pe pietele valutare si de marfuri, Trump nu a oferit niciun detaliu nou asupra starii relatiilor comerciale SUA-China, in ceea ce priveste acordul de faza 1 anticipat.

Mai degraba, Trump s-a aratat din nou incantat de Rezerva Federala si a declarat faptul ca reducerea ratei de prudenta de catre FED a lasat Statele Unite la niveluri mai mari ale ratei dobanzii decat alte economii dezvoltate.

Totusi, lipsa de detalii privind comertul SUA-China a fost initial interpretata ca un semnal negativ activat in randul investitorilor, argintul inchizand ziua cu 8 centi mai putin la 16,82. Cu toate acestea, XAGUSD incepe acum sa-si recupereze pozitia intraday, insa investitorii pot fi nevoiti sa se uite si la alte elemente fundamentale pentru a face miscari mai importante in portofoliu.

Perspective tehnice pentru argint (XAGUSD)

XAGUSD inregistreaza un avans temator, dupa ce pretul din urma zilei in care Trump a vorbit in fata autoritatilor a confirmat defalcarea marfii sub suportul imediat de 16,98 (nivelul de retracement Fibonacci 50%). Prin urmare, argintul incearca o devansare a acestui nivel de pret, care actioneaza acum ca un nivel de rezistenta.

O retragere reusita peste 16.98 ar deschide usa pentru noi oportunitati in atingerea maximelor de la 17.61 (maximele 6/7 noiembrie). Insa analistii spun ca suntem departe de asa ceva, iar sicanarile intre China si SUA nu pot crea pentru moment decat mai multa incertitudine pe lumea burselor, indiferent daca vorbim de marfuri sau de alte active.

Pana atunci blocarea miscarii de retragere la nivelul preturilor de 16,98 ar putea deschide usa unor amenintari, un dezavantaj mai mare care ar putea duce argintul pana la cel mai scazut nivel de pret din 18 iulie / 6 august, la 16,35, ajungand astfel la nivelul de retracement Fibonacci de 61,8%.

Miscarile generale ale preturilor pe argint vor fi dominate pana atunci de evenimente care promoveaza schimbarea sentimentului de risc pentru investitori. Insa in vremurile tulburi pe care Trump le agita si mai mult, nimic nu poate fi sigur, confirma analistii.

 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.966)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.056)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.195)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]