Tu stii ce tip de cornier ai nevoie pentru proiectele tale?

de | nov. 22, 2019 | Servicii

Ce caracteristici are un cornier?

In primul rand, un cornier pot fi gasite intr-o gama larga de lungimi per total, lungimi ale laturilor, asimetria laturilor, precum si de grosimi diferite. Din punct de vedere al dimensiunilor, cand vorbim despre o astfel de piesa cu laturi inguste ne referim la o lugime a acestora intre 2 si 10 cm, in timp ce lungimilea laturilor cuprinse intre 3 si 20 de cm sunt considerate late. Din punct de vedere al grosmimii materialului, aceasta variaza adesea intre 0,3 si 1,5 cm.

Forma specifica acestui material este clar delimitata de prezenta a minim doua aripi metalice imbinate perpendicular, cu un unghi perfect de 90 de grade.
cornier

Caracteristicile specifice unui cornier sau profil L

In ceea ce priveste un profil L sau cum mai este denumit de catre specialisti, cornier, dimensiunile laturilor sau aripilor ce formeaza arhitectura acestuia precum si grosimile acestora variaza mulandu-se pe nevoile si proiectele in care acesta poate fi implementat.

Adesea un astfel de produs poate avea latimi in valoare de 2 cm pana la 10 cm pentru aripile considerate inguste si de 3 cm pana la 20 pentru cele considerate mai late. Daca ne raportam la grosime, un cornier poate sa aiba marimi de la 0,3 cm la 1,5 cm.

Din punct de vedere al arhitecturii cu care acesta este inzestrat de la fabricare, acesta este compus din doua laturi prinse intr-un unghi drept formand o axa transversala. Aceasta trebuie sa fie perfect dreapta, fara indoituri sau deformari.

Cum putem alege un profil L?

Atunci cand ajungem sa avem nevoie de un cornier dar nu stim care ar fi cel mai potrivit, alegerea nu trebuie facuta dupa ureche sau la intamplare. In acest sens, optiunile variaza in functie de domeniul si proiectul in care acesta urmeaza a fi implementat.

Astfel, tipurile de produs si dimensiule for oscila intre mai multe variante intrucat pentru constructia de infrastructura (poduri) sau vagoane se vor folosi dimensiuni diferite fata de proiectele in care se vor folosi pentru confectionarea unor spatii de depozitare din garajul propriu. In acelasi spirit nu se vor folosi aceleasi produse inguste si subtiri folosite pentru porti si garduri in inndustria constructoare de utilaje grele si nave.
Totusi, inainte sa va ganditi sa il achizitionati, trebuie ca intoteauna sa verificati daca s-au atins toate standardele de calitate pentru a putea beneficia in mod direct de raportul bun calitate-pret pe care acest material in are.
Se poate integra acest material de constructii in proiecte de specialitate.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]