Apple avertizeaza utilizatorii: Cine nu isi face update iOS la zi, ar putea pierde accesul la internet

de | nov. 22, 2019 | Telefoane Mobile, IT&C

Tentativele de phishing si de colectare a informatiilor sensibile sunt din ce in ce mai des intalnite, iar tehnicienii din spatele marilor branduri tehnologice fac tot posibilul sa pastreze securitatea acestor dispozitive inteligente.

Tocmai de aceea, Apple anunta in cadrul unui comunicat de presa o veste socanta pentru multi dintre utilizatori. Cei care s-au obisnuit cu o versiune iOS si celor carora li se pare greu sau inconfortabil sa-si faca update telefonului, ar putea sa le fie restrictionat accesul la internet pe dispozitiv, pentru protectia lor si a informatiilor personale.

De ce au nevoie produsele de actualizare?

Produsele IPhone si iPad din 2012 si cele produse mai devreme vor avea nevoie de actualizare pentru a-si putea mentine locatia GPS exacta si pentru a continua utilizarea App Store, iCloud, e-mail si navigare web, potrivit Apple.

In afara problemelor de securitate pe care astfel Apple le poate evita, exista si problema desincronizarii GPS-ului, care se intampla la fiecare 13 ani. Apple a spus ca dupa ultima resetare, produsele companiei care au utilizat functia GPS si nu au facut update-ul, au avut de suferit.

Care este noua versiune si cand va intra in vigoare?

Numarul de versiune pentru noua actualizat a software-ului ar trebui sa fie 10.3.4 sau 9.3.6. Acesta va fi diferit  in functie de dispozitiv.

iOS 10.3.4: iPhone 5 si iPad (a 4-a generatie) cu Wi-Fi + celular

iOS 9.3.6: iPhone 4s, iPad mini (prima generatie) Wi-Fi + celular, iPad 2 Wi-Fi + celular (doar modele CDMA), iPad (a 3-a generatie) Wi-Fi + celular

De asemenea, Apple avertizeaza ca tastaturile iOS 13 pot scurge datele (anumite informatii cu caracter sensibil) daca nu sunt updatate dispozitivele.

Daca nu sunteti sigur ce versiune are iPhone-ul sau iPad-ul dvs., urmati aceste indicatii, informeaza specialistii oficiali Apple:

  1. Deschideti aplicatia Setari
  2. Intrati in fila „General”, apoi apasati pe fereastra „Despre”
  3. Cautati si localizati numarul (codul) de langa Versiunea software

Versiunea va fi valabila inca incepand din data de 3 noiembrie. Daca nu puteti actualiza dispozitivele  inainte de aceasta data, specialistii Apple va anunta ca va trebui sa faceti o copie de rezerva a dispozitivului si sa restaurati dispozitivul folosind un computer, deoarece actualizarile software WIFI si iCloud Backup nu vor mai functiona pe device-urile voastre.

Asadar, utilizatorii Apple nu prea par sa aiba optiuni in aceasta perioada. Specialistii incurajeaza sa se respecte aceste solutii, daca posesorii dispozitivelor mai doresc sa le poata folosi la capacitate maxima si in deplina siguranta.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]