5 sfaturi pentru a deveni mai bun la fotbal de masa

de | nov. 12, 2019 | Recreatie

Inainte de a pune in practica vreun sfat din cele pe care le vei citi in acest articol, iti recomand sa te orientezi catre achizitionarea propriei mese de fotbal. Inainte de a face acest paas, nu ezita sa te documentezi temeinic astfel incat sa fii sigur ca vei lua cea mai buna decizie.

De ce sa iti cumperi propria masa de fotbal?

In primul rand, pentru ca, pentru o investitie nu foarte mare, te poti bucura ani de-a randul de o astfel de masa si de distractie in confortpropriei case. Poti exersa oricand si oricat vrei, poti invita prietenii la tine si sa organizezi un adevarat campionat, etc. Posibilitatile sunt nelimitate.

Ai grija doar, atunci cand faci achizitia, ca masa sa fie de calitate, jucatorii stabili si bine echilibrati si ca ai suficient spatiu in casa pentru a o amplasa, dar si pentru a te misca in voie in jurul ei.

Dupa ce ti-ai cumparat masa poti trece la nivel urmator. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti imbunatatesti jocul:

1. Invata sa servesti

In loc sa servesti direct adversarului, afla ca ai posibilitatea sa iti servesti tie insuti. Asta insemna ca vei trimite mingea catre mijlocasul tau, astfel incat sa ai un mai bun control asupra jocului. Servind direct adversarului risti ca acesta sa riposteze rapid, sa te ia prin surprindere si sa primesti gol.

Asadar, in loc sa te concentrezi prea mult asupra trimiterii mingii in poarta, exerseaza-ti abilitatile de servire si rotire a mingii, astfel incat sa ai un mai bun control al acesteia.

2. Invata sa sutezi

Dupa ce ai inceput sa stapanesti arta servirii, poti incepe sa-ti exersezi si abilitatile de a suta. Si dificultatea in executia acestei miscari e reprezentata de manevrarea manerelor. Cu cat le tii mai starns, cu atat iti va fi mai greu sa le eliberezi si sa sutezi atunci cand e cazul. Pentru rezultate mult mai bune, foloseste o priza lejera si joaca relaxat. Cu timpul iti vei dezvolta si aceste abilitati.

3. Nu pune mana pe minge

Singurul moment in care poti atinge mingea este atunci cand o scoti din buzunarul mesei dupa cei ai primit gol. In rest, nu ai niciun motiv pentru a pune mana pe ea. Poti da gol doar folosindu-te de jucatorii de pe masa.

4. Nu servi pana cand adversarul nu este pregatit

Avand in vedere ca vorbim de un joc in doi, este important sa il respecti pe adversar si sa nu joci murdar. Daca vezi ca persoana cu care joci nu este pregatita, nu te grabi sa servesti gandintu-te ca obtii astfel un avantaj.

5. Respecta regulile jocului

De exemplu, daca mingea a sarit in afara mesei, atunci jocul ar trebui sa porneasca din nou, de la capat. Insa daca mingea a iesit din teren, dar se afla in continuare pe masa, jocul poate continua fara probleme. Nu cauta, deci, motive sa reincepi jocul atunci cand esti in dezavantaj si respecta regulile asa cum se cuvine.

Te-ar mai putea interesa si....

6 pisici celebre create de Disney Animation

6 pisici celebre create de Disney Animation

Nu avem nevoie de o zi speciala pentru a onora pisicile si bucuria pe care o aduc in fiecare zi in vietile noastre. O putem face oricand, iar trecerea in revista a celor mai iubite pisic create de Disney Animation poate fi o cale de a le sarbatori. De ce? Pentru ca...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.049)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]