7 beneficii uimitoare ale mersului pe role

de | oct. 21, 2019 | Alte sporturi

Desi vremea nu mai este tocmai favorabila plimbarilor in aer liber, inderent ca te plimbi pe jos, pe bicicleta sau pe role, nu strica sa te pregatesti (cu informatii si echipament) pentru sezonul urmator.

Daca inca stai in dubii si nu stii daca sa te apuci de mersul pe role, tu sau copilul tau, afla din textul de mai jos care sunt cele mai importante beneficii ale acestui tip de miscare. Poate acestea te vor ajuta sa te hotarasti.

1. Te ajuta sa arzi mai multe calorii

O plimbare cu rolele in parc te poate ajuta sa scapi de aproximativ 250 de calorii, in functie de intensitatea cu care patinezi. Desigur, nu te poti astepta sa slabesti rapid si vizibil doar de pe urma mersului pe role. Incearca sa iti modifici si un pic dieta sau portiile, sa bei multa apa si sa te odihnesti suficient. Toate acestea te pot ajuta sa slabesti chiar si un kilogram pe saptamana, ceea ce nu e deloc putin.

2. Obtii o masa musculara mai bine definita

Daca nu esti genul de persoana care isi doreste muschi proeminenti ca ai culturistilor atunci patinajul pe role poate fi activitatea ideala pentru tine. Pentru un grad sporit de dificultate poti incerca noi trick-uri sau te poti „juca” intr-un skatepark, daca ai norocul sa gasesti unul la tine in oras.

3. Te ajuta sa iti imbunatatesti echilibrul

Pentru unii oameni mentinerea echilibrului in diferite situatii vine de la sine, e ceva natural si nu au nevoie de pregatire suplimentara pentru asta. Pentru altii, insa, poate fi destul de greu sa isi mentina echilibrul chiar si atunci cand merg pe strada, in spatii mai inguste (o bordura, un trotuar mai ingust, etc.). Asadar, daca vrei sa imbunatatesti acest aspect, mersul pe role reprezinta o varianta buna cu care sa incepi.

4. Nu afecteaza articulatiile

Cercetarile medicale au clasat mersul pe role pe locul 3 in topul celor mai sanatoase activitati fizice. Mai mult de atat, mersul pe role, indiferent ca e vorba de role pentru copii sau adulti este considerat a fi mai sanatos decat jogging-ul deoarece nu forteaza articulatiile. In urma unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Massachusetts s-a demonstrat ca mersul pe role provoaca cu 50% mai putine socuri ligamentelor.

5. Te ajuta sa cresti rezistenta fizica

Mersul pe patine cu rotile lucreaza asupra echilibrului si centrului de greutate, iti imbunatateste mobilitatea si reflexele si iti intareste rezistenta, ajutandu-te sa obtii o buna conditie fizica.

6. Contribuie la sanatatea sistemului cardiovascular si respirator

Patinajul pe role este unul dintre cele mai bune exercitii aerobice, imbunatatind sanatatea inimii si a plamanilor. Asociatia Americana pentru Inima a inclus mersul pe role pe lista sporturilor care antreneaza sistemul cardiovascular prin imbunatarirea circulatiei sanguine si reglarea ritmului cardiac.

7. Te mentine tanar si fericit

Potrivit studiilor facute de oamenii de stiinta, din punct de vedere psihologic, mersul pe role imbunatateste starea de spirit. Mai mult, o plimbare cu rolele are o influenta importanta in incetinirea procesului de imbatranire si in imbunatatirea abilitatilor cognitive, precum memoria, gandirea critica, planificarea, etc.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]