Chitara la un pret avantajos

de | apr. 29, 2015 | Afaceri, Muzica

chitara

Lumea muzicii este una minunată. Oamenii se pot manifesta prin diverse mijloace, dar cel mai frumos mod este atunci când gândurile artistului se transformă în note muzicale. Instrumentele muzicale sunt într-un număr foarte mare şi unele dintre ele sunt extrem de vechi. Chitara este un instrument relativ nou ce datează din secolul al XVI-lea în formă sa finală. Pe măsură ce timpul a trecut, acest instrument a suferit modificări favorabile şi astăzi o găsim sub diferite forme şi culori.

În funcţie de caracteristicile lor, chitările se clasifica astfel:

  • Chitara acustică este primul instrument de acest gen pe care un viitor artist ar trebui să înveţe pentru a deprinde mişcările de bază. Astfel că se spune că aceasta chitara face degetele mai puternice pentru a forma primele acorduri. Chitara acustică poate avea strune de nylon şi astfel se mai numeşte şi clasică şi este adecvată pentru a cânta genuri de muzică spaniolă sau flamenco sau poate avea strune de fier şi astfel volumul sunetului de ieşire este mult mai mare şi din acest motiv majoritatea celor care cântă o preferă. Cu acesta din urmă se pot cânta mult mai multe genuri muzicale.
  • Chitara electro acustică are un dispozitiv denumit traductor electromagnetic ce îi permite celui care o foloseşte să se poată plimba fără problema că sunetul s-ar distorsiona. Această chitară este intermediară ca performanţă între chitara clasică şi cea electrică.
  • Chitara electrică este cea mai apreciată în rândul chitariştilor pentru că este deosebită atât ca aspect, cât şi ca performanţă faţă de celelalte două modele. Aceasta necesită un echipament special pentru a fi conectată la un amplificator, fără de care nu se poate auzi. Chitările electrice sunt mai scumpe şi din cauza faptului că au corpul confecţionat din lemn solid.
  • Chitara acustică bass este asemănătoare cu cea acustică obişnuită, dar are patru strune.
  • Chitara electrică bass este asemănătoare celei electrice normale, însă poate avea patru, cinci, şase sau chiar opt strune. Şi aceasta are nevoie să fie conectată la un amplificator şi este esenţială într-un spectacol live.
  • Chitara acustică cu douăsprezece strune este asemănătoare cu cea acustică, însă produce sunete mult mai bogate şi în general are rol de acompaniament.

Acest instrument minunat are o mulţime de caracteristici, iar cei care îl studiază sunt cu adevărat cuceriţi de fiecare sunet.

Este esenţial să cunoaştem părţile principale ale unei chitare, astfel că aceasta are:

  • Cap- situat la extremitatea chitarei, în partea opusă artistului. Capul este dotat cu chei care măresc sau micşorează tensiunea corzilor elastice atunci când se acordează instrumentul.
  • Tastiera- denumită şi grif, este formată dintr-o bucată de lemn cu benzi de mental integrate. Tastiera este plată la chitara clasică şi puţin curbată la chitara electrică.
  • Corp- confecţionat din lemn şi poate avea forme diferite.

Mai multe informaţii despre instrumentele muzicale şi mai ales despre chitară puteţi găsi pe site-ul www.senia.ro.

Talentul muzical nu este întâlnit la orice persoană şi din acest motiv este nevoie ca fiecare să şi-l descopere mai devreme sau mai târziu. De la vârste fragede, părinţii îţi duc copiii la diverse activităţi creative pentru că aceştia să afle ce le place să facă pe viitor.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]