Gateste rapid cu Oala sub presiune

de | oct. 22, 2019 | Home & Deco

Se apropie incet toamna, iar gospodinele sunt in cautarea celor mai bune solutii pentru reusita retetelor cu care impresioneaza intreaga familie. Una dintre cheile succesului este folosirea unei oale sub presiune. Cu ajutorul acesteia, poti gati diferite tipuri de carne, tocanita, ciorba de legume, zacusca, sarmale, ciorba de fasole, ciorba de burta, ghiveci de legume, piftie de porc si multe alte mancaruri gustoase.

La achizitionarea unei oale sub presiune trebuie sa ai in vedere o serie de caracteristici de baza. Una dintre acestea este materialul din care este confectionata. Cele de o calitate superioara sunt oalele din otel inoxidabil. Aliajul de fier, carbon si crom are rezistenta mare la caldura si oxidare. Totodata, nu schimba gustul, mirosul sau culoarea mancarii. Textura deosebita a materialului ajuta la curatarea si dezinfectarea facila a vasului.

O alta proprietate este marimea si capacitatea oalei sub presiune. Daca doresti sa faci mancare in cantitate mare, atunci diametrul recipientului ar trebui sa fie mai mare de 25 de cm si volumul mai mare de 5 litri. Aceste tipuri de oale sunt potrivite pentru folosirea in bucatarii de restaurante, cantine si camine. Daca doresti sa pregatesti o reteta pentru familia ta, atunci este de ajuns o oala de 3 litri.

Una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tii cont este sursa de caldura. Achizitioneaza o oala care se potriveste tipului de aragaz pe care il ai in casa. Pe piata exista oale care functioneaza optim atat pe aragaze electrice cat si pe cele cu inductie, vitroceramice sau pe gaz.

O alta caracteristica este numarul de straturi la baza oalei. Cu cat numarul este mai mare, cu atat caldura se mentine mai mult, iar timpul de gatire scade in mod considerabil. De cele mai multe ori, oala sub presiune prezinta 3 staturi. Astfel, distributia caldurii se realizeaza rapid.

Exista si cateva recomandari pentru a mari durata de viata a oalei. Se recomanda depozitarea in locatii ferite de razele solare si umiditate. De asemenea, este indicat sa lasi recipientul sa se raceasca inainte de spalare. Se curata cu apa fierbinte si detergent, iar apoi se clateste.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este capacul. Inchiderea acestuia se face de obicei in mod ermetic, cu o singura mana. Deseori, scoaterea capacului presupune miscarea lui in lateral si apoi pozitionarea la 90 de grade in mod perpendicular.

Trebuie sa acorzi atentie si la caracteristicile de compatibilitate. Daca doresti sa speli oala cu ajutorul masinii de spalat, asigura-te ca se potriveste. Totodata, daca trebuie sa masori cantitatea de mancare, o poti face foarte usor prin intermediul gradatiei din interiorul recipientului. Inainte de a cumpara un astfel de recipient, ai grija ca pachetul sa contina capac si supapa de siguranta.

Indiferent de marimea si modelul oalei de presiune pe care alegi sa o folosesti, calitatea acesteia iti va oferi o metoda unica de a prepara mancarea.

 

Te-ar mai putea interesa si....

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

Amplasarea gradinii din fata casei poate fi un element important pentru aspectul exterior al acesteia, dar poate deveni, de asemenea, un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Iata cateva idei de amenajare a gradinii din fata casei:...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]