Se apropie incet toamna, iar gospodinele sunt in cautarea celor mai bune solutii pentru reusita retetelor cu care impresioneaza intreaga familie. Una dintre cheile succesului este folosirea unei oale sub presiune. Cu ajutorul acesteia, poti gati diferite tipuri de carne, tocanita, ciorba de legume, zacusca, sarmale, ciorba de fasole, ciorba de burta, ghiveci de legume, piftie de porc si multe alte mancaruri gustoase.
La achizitionarea unei oale sub presiune trebuie sa ai in vedere o serie de caracteristici de baza. Una dintre acestea este materialul din care este confectionata. Cele de o calitate superioara sunt oalele din otel inoxidabil. Aliajul de fier, carbon si crom are rezistenta mare la caldura si oxidare. Totodata, nu schimba gustul, mirosul sau culoarea mancarii. Textura deosebita a materialului ajuta la curatarea si dezinfectarea facila a vasului.
O alta proprietate este marimea si capacitatea oalei sub presiune. Daca doresti sa faci mancare in cantitate mare, atunci diametrul recipientului ar trebui sa fie mai mare de 25 de cm si volumul mai mare de 5 litri. Aceste tipuri de oale sunt potrivite pentru folosirea in bucatarii de restaurante, cantine si camine. Daca doresti sa pregatesti o reteta pentru familia ta, atunci este de ajuns o oala de 3 litri.
Una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tii cont este sursa de caldura. Achizitioneaza o oala care se potriveste tipului de aragaz pe care il ai in casa. Pe piata exista oale care functioneaza optim atat pe aragaze electrice cat si pe cele cu inductie, vitroceramice sau pe gaz.
O alta caracteristica este numarul de straturi la baza oalei. Cu cat numarul este mai mare, cu atat caldura se mentine mai mult, iar timpul de gatire scade in mod considerabil. De cele mai multe ori, oala sub presiune prezinta 3 staturi. Astfel, distributia caldurii se realizeaza rapid.
Exista si cateva recomandari pentru a mari durata de viata a oalei. Se recomanda depozitarea in locatii ferite de razele solare si umiditate. De asemenea, este indicat sa lasi recipientul sa se raceasca inainte de spalare. Se curata cu apa fierbinte si detergent, iar apoi se clateste.
Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este capacul. Inchiderea acestuia se face de obicei in mod ermetic, cu o singura mana. Deseori, scoaterea capacului presupune miscarea lui in lateral si apoi pozitionarea la 90 de grade in mod perpendicular.
Trebuie sa acorzi atentie si la caracteristicile de compatibilitate. Daca doresti sa speli oala cu ajutorul masinii de spalat, asigura-te ca se potriveste. Totodata, daca trebuie sa masori cantitatea de mancare, o poti face foarte usor prin intermediul gradatiei din interiorul recipientului. Inainte de a cumpara un astfel de recipient, ai grija ca pachetul sa contina capac si supapa de siguranta.
Indiferent de marimea si modelul oalei de presiune pe care alegi sa o folosesti, calitatea acesteia iti va oferi o metoda unica de a prepara mancarea.
Comentarii Recente