Alege becuri LED si ai pana la 20% reducere la factura de energie

Unul dintre motivele principale pentru a alege becuri LED in locul becurile cu halogen este capacitatea lor de economisire a energiei, LED-ul este de departe cea mai inteligenta solutie atunci cand vine vorba de becuri. Aceste becuri LED pot utilizate cu pana la 90% mai putina energie decat halogenele folosind mai putini wati. In plus, luminile LED au o durata de viata mult mai lunga decat becurile cu halogen sau incandescente. Aceasta inseamna mai putina intretinere, intrucat o data montate vor dura ani de zile.

becuri led

Deci, mai putina energie, putere mai mica si o durata de viata mai lunga reprezinta o economie considerabila atat pentru gospodarii, cat si pentru spatii comerciale. Trecerea la becuri LED ar putea reduce pana la 20% din factura la energie.

Avantaje pe termen lung

Aceste becuri LED economisesc energie, deoarece sunt mai eficiente la transformarea energiei electrice, masurate in wati, in lumina, masurate in lumeni. Un bec mediu LED emite in jur de 80-100 lumeni pe watt, in timp ce un bec incandescent poate fi de doar 40-50 lumeni pe watt.

Durata de viata a unor becui LED este de 10 pana la 20 de ori mai lunga decat durata medie a unui bec incandescent si de 20-25 de ori mai lunga decat a unui bec halogen tipic. Becurile cu LED-uri pot dura de fapt intre 15.000 si 30.000 de ore, unele pana la 50.000 de ore in functie de calitate. Au trecut mai bine de 11 ani, daca utilizati becul timp de 12 ore pe zi.

Luminotizate mai buna

Luminozitatea LED-urilor este masurata in ceea ce priveste lumenele. Cu cat valoarea lumenului este mai mare, cu atat becul este mai luminos. Cu becurile cu halogen traditionale, puterea a fost un indicator al luminozitatii unui bec, deoarece a masurat consumul de energie; consum mai mare de energie = o lumina mai stralucitoare.

Deoarece LED-urile sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decat omologii lor traditionali, puterea nu se mai coreleaza cu luminozitatea becului si nu este o modalitate exacta de a masura puterea de lumina. Cu toate acestea, in general, un bec de 60w va emite 800 de lumeni.

Temperatura culorii

Cand oamenii vorbesc despre culoarea unor becuri LED, in majoritatea cazurilor nu inseamna rosu, verde sau albastru. Vorbesc despre „temperatura culorii”.

Temperatura de culoare a LED-ului este culoarea luminii emise de pe LED. Nu are nicio legatura cu cat de fierbinte se simte un bec, ci cu culoarea stralucirii pe care o genereaza becul. Cele mai frecvente temperaturi de culoare sunt albul cald, albul natural si albul rece. Aceasta se masoara in grade Kelvin (K).