Serviciul principal de asistenta SSM consta in elaborarea tuturor documentelor necesare privind evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala pentru fiecare post de lucru din cadrul societatii si pentru specificul activitatilor clientului, in conformitate cu listele de verificare care sunt utilizate la efectuarea auditului. O caracteristica distinctiva a acestui serviciu este aceea ca documentele sunt elaborate in stilul corporativ (daca exista) al clientului si i se ofera instructiuni in care se explica clar modul de aplicare a documentelor primite si desfasurarea activitatilor acestora in conformitate cu legislatia aplicabila.

Vorbim despre activitati precum instruirea in domeniul protectiei muncii (briefing-uri, stagii de practica, teste de cunostinte), efectuarea unei evaluari speciale a conditiilor de munca, eliberarea hainelor de lucru si agenti de curatare, efectuarea de examene medicale si examene psihiatrice. Setul complet va contine toate documentele necesare pentru organizarea acestor evenimente. Ulterior, daca clientul are intrebari cu privire la securitatea muncii, atunci acesta va fi ajutat sa le rezolve.

Ce documente sunt incluse? 

Setul  de documente privind securitatea  muncii este format tinand cont de listele de verificare care se refera la tipurile de munca ale clientului. Listele de verificare pot fi consultate pe site-ul totuldespressm.ro. O lista aproximativa a documentelor SSM, poate fi gasita aici. Serviciile de asistenta SSM se realizeaza pe baza unui contract intre client si firma specializata in furnizarea de servicii de asistenta SSM.

Externalizarea SSM permite o munca mai eficienta in domeniul securitatii muncii si reduce povara asupra bugetului organizatiei. Firma prestatoare de servicii de asistenta SSM, va organiza instruire pentru angajati, va furniza informatii, va implementa masuri pentru prevenirea accidentelor. Foarte des intr-o firma, persoana responsabila cu probleme de protectie a muncii nu reuseste fizic sa isi indeplineasca calitativ sarcinile. Si aici sarcina firmei specializata in asistenta SSM, consta tocmai in a ajuta si a oferi asistenta SSM de calitate pentru angajatii companiei.

Avantaje asistenta SSM

Vei economisi semnificativ costurile daca compari plata in baza unui acord de externalizare si costurile unui angajat cu norma intreaga, ceea ce iti va permite sa planifici mai eficient bugetul companiei tale.

Serviciile de asistenta SSM sunt oferite de profesionisti calificati la un nivel inalt, lucru dificil de realizat atunci cand iti creezi propriul serviciu in cadrul companiei. Solicitarea de asistenta SSM iti va permite sa nu te distragi de la sarcinile secundare si sa iti eliberezi resurse suplimentare pentru promovarea cu succes pe piata.

De ce este necesara asistenta SSM? 

Companiile si antreprenorii individuali care angajeaza lucratori, trebuie sa le ofere conditii de munca sigure. Obligatiile angajatorilor in domeniul protectiei muncii sunt enumerate in Codul Muncii. Una dintre ele este elaborarea si aprobarea regulilor si instructiunilor privind securitatea muncii. Fiecare angajator trebuie sa inteleaga ca viata si sanatatea lucratorilor sunt valoarea principala si abia atunci se pune intrebarea responsabilitatii pentru lipsa documentatiei privind securitatea muncii.

Se formuleaza principiile sistemului si se propune o metodologie pentru evaluarea riscurilor de accidente la companiile care prezinta risc ridicat de accidente in munca. Vor fi elaborate planuri de gestionare a securitatii muncii care pot reduce accidentele profesionale la un nivel acceptabil si pot preveni accidentele si incidentele din cadrul societatii.