Informatii generale actuale
In ultimul deceniu, practica conturarii corpului folosind tratamentul de criolipoliza a crescut enorm. Criolipoliza este efectuata pentru a scadea in mod fiabil depozitele din tesutul subcutanat. Complicatiile raportate sunt mai putin frecvente si par sa se rezolve fara interventii. Studiile viitoare ar trebui sa urmareasca sa optimizeze selectarea si caracteristicile de tratament ale pacientului, obtinand in acelasi timp date de urmarire pe termen lung.
Ce avantaje ofera criolipoliza?
Dorinta de a elimina sau a schimba depozitele de grasime nedorite a crescut popularitatea procedurilor de sculptura a corpului. Liposuctia este considerata cea mai eficienta procedura de reducere a acestor depozite. Cu toate acestea, nu este lipsita de riscuri semnificative si timp de recuperare necesar. Contururile anormale ale corpului, infectia, leziunile nervilor, seromul, hematomul si riscurile asociate cu anestezia generala sau sedarea intravenoasa sunt complicatii potentiale ale liposuctiei. Prin urmare, optiunile care reduc invazivitatea, riscurile si timpul de recuperare, in timp ce sunt inca eficiente, sunt o alternativa atragatoare.
Cum actioneza asupra corpului?
In timpul procedurii de criolipoliza, celulele grase sunt distruse in mod preferential printr-o reducere termica controlata. Expunerea sub temperatura normala, dar peste inghet, induce moartea celulelor mediate de apoptoza. Adipocitele sunt mai sensibile la procesul de racire decat alte celule, ceea ce duce la o deteriorare colaterala minima a tesuturilor inconjuratoare. Un raspuns inflamator ulterior care incepe in ziua a 3-a si atinge varful in jurul zilei 14 elimina adipocitele deteriorate. Se considera ca rezolvarea inflamatiei si a metabolismului lipidic se finalizeaza cu 3 luni dupa tratament. Autori de studii anterioare la modele porcine si la oameni au demonstrat ca acest proces duce la reducerea stratului de grasime din zona tratata.
Procedura de criolipoliza se realizeaza cu usurinta intr-un cadru clinic fara anestezice sau analgezice. Tesutul care contine depunerea focala de grasime este tras intr-un aplicator cu ajutorul unui vid dupa aplicarea gelului de cuplare. Panourile de racire de pe ambele parti incep apoi o reducere termica controlata care se mentine pentru o perioada de timp intre 45 si 60 de minute. Factorul de intensitate de racire (CIF) este o variabila modificabila masurata care determina rata de racire. Un CIF mai mare corespunde unei extractii medii crescute de energie pe cm2 in timpul tratamentului.
Tratamentul dureaza o perioada prestabilita, dispozitivul apoi se opreste si este indepartat. Pacientul este capabil sa revina imediat la activitatile zilnice obisnuite, fara restrictii si disconfort minim.
Comentarii Recente