Cabinet ORL specializat gasesti doar la Romgermed!

de | oct. 13, 2019 | Sanatate

Nasul, gatul si urechile noastre sunt mai mereu neglijate. De cele mai multe ori, singura atentie pe care le-o oferim este cea estetica: o chirurgie plastica sau un cercel, fie el in nas sau in ureche.
Otorinolaringologia este denumirea medicala pentru urechi, nas si gat, iar prescurtarea o gasim in orice cabinet de ORL.

Ce afectiuni pot afecta auzul si pot fi realizate la un cabinet ORL?

In general, cele mai frecvente prezentari la un cabinet ORL de la Romgermed sunt otitele, intalnite cel mai des la copii si tulburarile de auzi, intalnite foarte des la adulti.

Cabinet ORl
Otitele pot fi de doua feluri:

  • Otite externe – atunci cand acestea afecteaza conductul auditiv extern;
  • Otite medii – atunci cand afecteaza.

Aveti nevoie sa mergeti la un cabinet de ORL? In gasiti pe cel mai bune la Romgermed in Bucuresti
Nasul, gatul si urechile noastre sunt mai mereu neglijate. De cele mai multe ori, singura atentie pe care le-o oferim este cea estetica: o chirurgie plastica sau un cercel, fie el in nas sau in ureche.
Otorinolaringologia este denumirea medicala pentru urechi, nas si gat, iar prescurtarea o gasim in orice cabinet de ORL.

Cabinet ORL la Romgermed in Bucuresti

Nasul, gatul si urechile au o portiune interna si una externa, de aceea, consultul de specialitate implica observarea ambelor portiuni, motiv pentru care specialistul este dotat cu o oglinda ca si sursa de lumina pe cap, sisteme optice, cu ajutorul carora vede zonele ascunse. Chiar daca echipamentul cabinetului ORL de la Romgermed pare inspaimantator, sa stiti ca niciuna dintre manevrele care au loc la o consultatie ORL nu este dureroasa.
In general, cele mai frecvente prezentari la cabinetul de ORL de la Romgermed sunt otitele, intalnite cel mai des la copii si tulburarile de auzi, intalnite foarte des la adulti.

Otitele pot fi de doua feluri:

  • Otite externe – atunci cand acestea afecteaza conductul auditiv extern
  • Otite medii – atunci cand afecteaza;

Specialistii ORL sustin ca otitele medii netratate la timp pot duce la pierderea auzului!

Tulburarile auzului
Exista foarte multe tipuri de surditate. Surditatea de transmisie care are ca si cauza un obstacol in calea transmiterii sunetului, datorata unui dop de ceara sau a unei disfunctii temporare a trompei Eustachio.
Surditatea de receptie senzoriala are drept cauza distrugerea celuleor responsabile de receptionarea sunetului. Aceasta situatie poate aparea dupa expunerea prelungita la sunete cu intensitate foarte mare.
Aceasta surditate nu poate fi tratata medicamentos sau chirurgical, dar poate fi prevenita sau oprita in evolutie.

Dopul de cerumen
Acesta se formeaza din secretiil produse in partea exterioara a conductului auditiv, conduc auditi care la cei mai multi oameni are o capacitate foarte buna de autocuratare. Dopul de ceara se produce din cauza metodelor necorespunzatoare de a curata urechea.
Indepartarea lui se face numai la un cabinet ORL profesional, prin irigatii cu apa la temperatura corpului. Irigatiile pot fi facut numai in condtiile in care membrana timpanica nu este perforata, iar dupa irigatie, urechea trebuie uscata foarte bine, pentru a nu favoriza aparitia unei otite externe.

Otita externa
Te doare urechea si ai o secretie purulenta si o senzatie de mancarime? De regula asa se manifesta otita externa. Otita externa se poate trata foarte rapid prin picaturile otice cu antibiotic, cate cinci-zece picaturi de trei-patru ori pe zi si prin toaletarea urechii pentru ca lucrurile sa se rezolve in cateva zile.

Otita medie acuta
Este o infectie bacteriana a urechii medii, favorizata, de obicei, de o viroza respiratorie. Ea apare mai frecvent la copii. Adultii care au mai suferit de otite medii capata o sensibilitate si pot repeta boala.
Tratamentul instituit rapid cu antibiotice si decongestionante nazale permite vindecarea afectiunii. Daca tratamentul nu este instituit la timp este posibila bombarea si spargerea membranei timpanice, cu instalarea unei secretii purulente.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]