Produsul cosmetic esential in realizarea unui machiaj impecabil este un fond de ten potrivit tipului de ten, culorii acestuia si problemelor existente ale pielii. Se spune insa, de catre specialisti, ca fondul de ten potrivit este acela care da impresia ca nu exista, care este intins uniform si care ascunde imperfectiunile tenului, daca acestea exista.

  Care este insa rolul acestui produs cosmetic si cum ajungem sa alegem acea nuanta potrivita, care sa evidentieze machiajul? De asemenea, care este cea mai potrivita metoda de aplicare a fondului de ten, astfel incat sa ne bucuram de calitatile oferite.

  Daca in urma aplicarii fondului de ten vei avea impresia ca porti o masca, atunci trebuie sa stii, cu siguranta, ca fie nu ai ales tipul de fond de ten potrivit pentru tine, fie modul de aplicare al acestuia nu a fost cel corect.

Ce tipuri de fond de ten exista?

     Exista foarte multe tipuri de fond de ten, cu texturi si consistente diferite si este necesar sa se tina cont de aceste aspecte atunci cand vrei sa alegi ceea ce ti se potriveste.

  • Fondul de ten lichid: este unul dintre cele mai cautate tipuri de fond de ten, datorita usurintei cu care acesta poate fi aplicat( cu degetele, cu buretelul, cu pensula). Exista mai multe tipuri de fond de ten lichid, cu diverse efecte( iluminator, mat, rezistent, anti-imbatranire, etc), insa trebuie ales acel model potrivit pentru tine.
  • Fondul de ten crema: este tipul de fond de ten care are cea mai mare acoperire si se recomanda celor care nu isi doresc sa aplice prea multe produse cosmetice in realizarea machiajului. Aceste modele sunt potrivite pentru femeile cu tenul normal sau mixt.
  • Fondul de ten pudra: este recomandat femeilor care nu isi doresc un produs care sa incarce prea mult tenul. Acest tip de fond de ten nu este potrivit pentru femeile cu tenul uscat, caci senzatia de uscaciune va fi accentuata in urma aplicarii.
  • Fondul de ten spuma: este potrivit pentru toate tipurile de ten si este foarte usor de aplicat
  • Fondul de ten compact: este recomandat pentru femeile cu tenul gras, datorita faptului ca poate fi absorbita cantitatea de sebum in exces. Acest tip de fond de ten poate fi aplicata in mod uniform pe ten.

   Exista mai multe tipuri de fond de ten, fiecare cu caracteristici diferite, insa trebuie ales intotdeauna ceea ce ti se potriveste tinand cont de nuanta si tipul de ten.

Cum trebuie aplicat fondul de ten?

   Majoritatea femeilor aleg sa utilizeze fond de ten atunci cand isi realizeaza machiajul, caci rolul acestuia este de a acoperi petele sau imperfectiunile. Tot ceea ce trebuie insa, este sa gaseasca acel produs potrivit si cel mai bun mod de aplicare al acestuia.

   Este recomandat ca inainte de aplicarea fondului de ten, pielea sa fie curata si hidratata. Daca ai cearcane, poti apela la ajutorul unui concealer pentru a acoperi aceste zone, iar mai apoi sa treci la aplicarea fondului de ten. 

   Fondul de ten poate fi aplicat cu ajutorul pensulei, buretelului sau cu degetele, insa metoda de aplicare cu ajutorul mainilor este cea mai recomandata, caci datorita caldurii din degete, fondul de ten se uniformizeaza mult mai bine.