Principalele tipuri de izolatie

de | oct. 12, 2019 | Servicii

Fiecare dintre tehnologiile de izolatie utilizate astazi, are avantajele si dezavantajele sale si este proiectata pentru a rezolva o problema specifica.Complexitatea impermeabilizarii este ca, utilizarea unei singure tehnologii chiar si in stadiul de constructie, nu rezolva problema in ansamblu. Pentru izolatia unei cladiri care este functionala de mult timp, singura modalitate posibila este de a crea o hidroizolatie eficienta.

Fundatia si acoperisul sunt parti obligatorii ale oricarei cladiri, ceea ce inseamna ca, daca este afectata de influenta unor factori interni sau externi, siguranta intregii structuri va fi pusa in pericol. Pentru a proteja elementele fundatiei, peretilor si acoperisului de efectele distructive ale apei si umiditatii, acestea sunt de obicei izolate. Si acest lucru trebuie facut imediat, in faza de constructie.

Caracteristici materiale pentru izolatie

Tipul si materialele pentru impermeabilizare sunt selectate tinand cont de caracteristicile individuale – cum ar fi fundatia sau acoperisul, tipul de cladire, tipul de sol, climatul, sezonul si o serie de alti parametri, despre care doar un specialist poate informa mai detaliat.

Tipuri de izolatie

Exista mai multe tipuri de impermeabilizare, prin aplicarea urmatoarelor structuri: sapa de panta armata prin turnare mecanizata si elicopterizata, strat de amorsa bituminoasa pe baza de bitum solvent, aceasta aplicatie reprezentand o pregatire a stratului suport inaintea aplicarii izolatiei, bitum filerizat sau emulsii si masticuri bituminoase,  folie termofuzabila cu benzi term pe ambele fete, termosudare integrala cu flacara, folie lisa.  In unele cazuri, cel mai justificat tip de izolatie se face prin injectare, penetrare, lipire.

Impermeabilizarea prin injectie implica umplerea fisurilor, golurilor si a altor defecte ale betonului, utilizand formulari speciale sau izolarea externa intre suprafata betonului si sol. Scopul injectarii este consolidarea structurilor de beton si izolarea lor impotriva apei. Compozitia pentru impermeabilizare prin injectare este calculata individual.

Impermeabilizarea penetranta presupune introducerea unei compozitii speciale in beton, pentru a forma o protectie eficienta impotriva patrunderii apei si a altor lichide in structura betonului. Fiabilitatea si durabilitatea structurilor de beton cu impermeabilizare penetranta, sunt semnificativ crescute.

Izolatia bituminoasa

Impermeabilizarea bituminoasa este un ansamblu de lucrari in cursul carora materialele polimer-bitum sunt montate pe suprafata prin metoda de termosudare integrala cu flacara a primului strat de hidroizolatie sau la rece.  Impermeabilizarea fundatiei cu bitum este o optiune de scurta durata. Bitumul este un produs organic care se distruge datorita microorganismelor si a schimbator de temperatura. Durata de viata a unei astfel de izolatii, este de cinci ani, cel mult sapte. De aceea, se realizeaza structuri de termoizolatie si  hidroizolatie combinate cu membrana bituminoasa. Astfel de compozitii polimerizabile, pot avea o durata de viata de pana la 50 de ani.

O alta metoda de izolatie este acoperirea impermeabila prin aplicarea de bitum filerizat sau emulsii si masticuri bituminoase pentru aderenta membranei bituminoase, care se intareste in timp, formand o protectie eficienta. Una dintre metodele moderne de impermeabilizare este tratarea suprafetei folosind compusi speciali care resping apa la nivel molecular.

Numai un specialist al unei firme specializate in hidroizolatii si termoizolatii poate sti cu precizie care metoda de izolatie este mai potrivita, precum si ce compozitie a materialelor de hidroizolatie este necesara. 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.895)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.666)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.022)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.142)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]