Diferente intre ghilotina hartie si trimmer hartie

Desi ghilotina hartie si trimmer-ul hartie servesc pentru aceeasi activitate exista anumite diferente intre aceste doua elemente de papetarie. Acestea constau in cantitatea de hartie si dimensiunile pe care aveti nevoie sa le taiati, dar exista si diferente de pret.
Ghilotina de hartie manuala are o lama mare ce taie cu o singura miscare verticala intre 8 si 35 coli de hartie de 80g. Acestea pot taia coli A4, dar si de dimensiuni mai mari, cum ar fi A, in functie de modelul ales.
Trimmerele hartie folosesc pentru a taia hartia o lama rotativa fixata pe o bara orizontala. Acestea nu taie o cantitate atat de mare precum ghilotinele hartie, dar pot taia chiar si coli ce apartin formatului A1. Acestea sunt si mai compacte decat ghilotinele de hartie.

Avantaje ale utilizarii unei ghilotine sau trimmer hartie

Daca ai de taiat cantitati mari de hartie, ar trebui sa folosesti o ghilotina hartie sau un trimmer hartie pentru a scapa de efort si de timpul pierdut.
Ghilotina de hartie este perfecta pentru a taia un volum mare de hartie in dimensiunele alese de tine. Astfel, o ghilotina de hartie te va ajuta sa decupezi afise, flyere, brosuri sau altele la dimensiunele pe care le doresti usor si rapid.
Un trimmer hartie este ideal pentru activitatile de zi cu zi si pentru cantitati mai mici de hartii ce trebuie decupate. Acestea este portabil si il poti muta cu usurinta dintr-un colt in altul al biroului, acolo unde ai nevoie de el.
Manuale sau electrice aceste obiecte de papetarie va ajuta sa va organizati eficient timpul si sa decupati cu precizie bucatile de hartie la dimensiunile dorite. Acestea sunt sigure si usor de utilizat.
Exista si ghilotine hartie industriale, folosite pentru a taia mase uriase de hartie.