Etape de creare site 

de | oct. 4, 2019 | Servicii Web

Dezvoltarea site-ului este un proces format din mai multe etape succesive. Clientul poate alege orice agentie care ofera servicii de creare site chiar si numai pentru anumite etape ale crearii site-ului web.

Cu toate acestea, unele agentii ofera un pachet complet de servicii. Ceea ce este mai bun, este doar pentru client. Poti plati in intregime toate lucrarile simultan si, in final, vei avea un site web gata de functionare. Si de asemenea, poti comanda lucrul pe etape, adica numai anumite servicii si nu tot pachetul de servicii.

Creare siteEtape necesare pentru creare site 

Lucrarile de creare site pot fi impartite in urmatoarele etape:

  • pregatitoare;
  • dezvoltarea machetei;
  • aspect;
  • programe;
  • continut de umplere;
  • promovarea site-ului;
  • administrarea (suportul) site-ului.

Fiecare etapa trebuie abordata cu toata responsabilitatea, deoarece calitatea si succesul site-ului vor depinde de ele.

Etapa pregatitoare pentru creare site 

In aceasta etapa este necesara formarea ideii principale a viitorului site. Este necesar sa se stabileasca obiective pentru site.  De exemplu, obiectivul poate fi: educatie, divertisment, un magazin online, vanzarea oricaror servicii, un site de afaceri sau doar castigurile unui site web. Apoi se defineste publicul tinta (sex, varsta, educatie), adica pentru cine va fi acest site. De asemenea, este necesar sa afli ce informatii asteapta vizitatorii, deoarece aceasta te va ajuta la definirea continutului (informatii textuale) pe site. Apoi, trebuie sa decizi partea tehnica. Este important sa tii cont de conexiunea de retea medie, precum si de software. Navigarea este un punct important. Totul trebuie sa fie clar intuitiv unde si ce este, astfel incat utilizatorul sa nu rataceasca in cautarea informatiilor necesare, ci sa fie indrumat imediat pe site. Pentru continut, ai nevoie de texte unice scrise de un writer sau un copywriter. In aceeasi etapa se intocmeste o sarcina tehnica.

Dezvoltarea machete pentru creare site 

Dupa stabilirea sarcinilor viitorului site, urmeaza dezvoltarea machetei. Concentrandu-te pe punctele de TK, se dezvolta un sablon sau mai multe, putand alege optiunea dorita. In aceasta etapa se stabileste cum va arata designul in ansamblu, ce elemente grafice vor fi utilizate, precum si ce structura vor avea paginile si ce solutii de culoare vor fi prezente pe el. Apoi sunt alese imagini, si aici poti utiliza orice format (JPEG, PNG). Crearea site-urilor web dureaza de obicei de la cateva zile la cateva saptamani, iar lucrarile foarte complexe pot dura chiar si o luna.

Aspect pentru creare site 

Pentru a crea  aspectul final ai nevoie de un coder. Ce este aspectul? Acesta este procesul de scriere a codurilor HTML si CSS pentru paginile web. Fiecare cod te asigura ca toate elementele de pe pagina sunt plasate acolo unde trebuie. Tipul de scris ar trebui sa cunoasca toate caracteristicile browserelor, deoarece fiecare browser necesita o abordare a propriului layot.

Tipuri de aspect la crearea unui site

Block. Avantajele aspectului block,  sunt afisarea  corecta a tuturor elementelor site-ului web pe diferite dispozitive (de exemplu, pe telefoanele mobile).  Printre deficiente, se poate remarca faptul ca,  atunci cand se utilizeaza diferite browsere, aspectul paginii poate pluti.

Tabelar. In aspectul tabelar, pot fi create coloane (tabelele in browsere arata aproape la fel).  

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.049)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]