Dezvoltarea site-ului este un proces format din mai multe etape succesive. Clientul poate alege orice agentie care ofera servicii de creare site chiar si numai pentru anumite etape ale crearii site-ului web.

Cu toate acestea, unele agentii ofera un pachet complet de servicii. Ceea ce este mai bun, este doar pentru client. Poti plati in intregime toate lucrarile simultan si, in final, vei avea un site web gata de functionare. Si de asemenea, poti comanda lucrul pe etape, adica numai anumite servicii si nu tot pachetul de servicii.

Creare siteEtape necesare pentru creare site 

Lucrarile de creare site pot fi impartite in urmatoarele etape:

  • pregatitoare;
  • dezvoltarea machetei;
  • aspect;
  • programe;
  • continut de umplere;
  • promovarea site-ului;
  • administrarea (suportul) site-ului.

Fiecare etapa trebuie abordata cu toata responsabilitatea, deoarece calitatea si succesul site-ului vor depinde de ele.

Etapa pregatitoare pentru creare site 

In aceasta etapa este necesara formarea ideii principale a viitorului site. Este necesar sa se stabileasca obiective pentru site.  De exemplu, obiectivul poate fi: educatie, divertisment, un magazin online, vanzarea oricaror servicii, un site de afaceri sau doar castigurile unui site web. Apoi se defineste publicul tinta (sex, varsta, educatie), adica pentru cine va fi acest site. De asemenea, este necesar sa afli ce informatii asteapta vizitatorii, deoarece aceasta te va ajuta la definirea continutului (informatii textuale) pe site. Apoi, trebuie sa decizi partea tehnica. Este important sa tii cont de conexiunea de retea medie, precum si de software. Navigarea este un punct important. Totul trebuie sa fie clar intuitiv unde si ce este, astfel incat utilizatorul sa nu rataceasca in cautarea informatiilor necesare, ci sa fie indrumat imediat pe site. Pentru continut, ai nevoie de texte unice scrise de un writer sau un copywriter. In aceeasi etapa se intocmeste o sarcina tehnica.

Dezvoltarea machete pentru creare site 

Dupa stabilirea sarcinilor viitorului site, urmeaza dezvoltarea machetei. Concentrandu-te pe punctele de TK, se dezvolta un sablon sau mai multe, putand alege optiunea dorita. In aceasta etapa se stabileste cum va arata designul in ansamblu, ce elemente grafice vor fi utilizate, precum si ce structura vor avea paginile si ce solutii de culoare vor fi prezente pe el. Apoi sunt alese imagini, si aici poti utiliza orice format (JPEG, PNG). Crearea site-urilor web dureaza de obicei de la cateva zile la cateva saptamani, iar lucrarile foarte complexe pot dura chiar si o luna.

Aspect pentru creare site 

Pentru a crea  aspectul final ai nevoie de un coder. Ce este aspectul? Acesta este procesul de scriere a codurilor HTML si CSS pentru paginile web. Fiecare cod te asigura ca toate elementele de pe pagina sunt plasate acolo unde trebuie. Tipul de scris ar trebui sa cunoasca toate caracteristicile browserelor, deoarece fiecare browser necesita o abordare a propriului layot.

Tipuri de aspect la crearea unui site

Block. Avantajele aspectului block,  sunt afisarea  corecta a tuturor elementelor site-ului web pe diferite dispozitive (de exemplu, pe telefoanele mobile).  Printre deficiente, se poate remarca faptul ca,  atunci cand se utilizeaza diferite browsere, aspectul paginii poate pluti.

Tabelar. In aspectul tabelar, pot fi create coloane (tabelele in browsere arata aproape la fel).