Cutii din carton – un ambalaj universal

de | apr. 22, 2015 | Diverse

cutii din carton

Cu siguranta ca multi dintre noi au cumparat cel putin odata un produs de care nu aveau neaparat nevoie, dar au fost incitati de modul de prezentare, de aspectul apetisant sau de un ambalaj extrem de atragator, atat prin forma cat si culoare. In esenta, cam asta este rolul ambalajului, sa atraga clientii si sa-i faca sa-si doreasca produsul respectiv, chiar daca in realitate nu au nevoie de el.

Insa, in ceea ce priveste produsele vrac, ambalajul mai are si rolul de protectie in timpul manipularii si transportului, asa cum sunt, de exemplu, acele cutii din carton, atat de utilizate in impachetarea marfurilor provenite din diferite industrii.

Cutii din carton perfecte pentru transportul marfurilor

Cutiile indeplinesc o serie de cerinte pentru a putea fi folosite  la ambalarea diferitelor produse, deoarece ele trebuie sa ofere siguranta, chiar si pentru marfurile fragile sau produsele perisabile. De aceea, materialul din care sunt fabricate, deseori este tratat special pentru a face fata umezelii sau diferitilor factori fizico-mecanici.

Astfel, prin plastifiere, cartonul ondulat din care sunt confectionate aceste cutii din carton, capata proprietati care-l fac apt sa protejeze continutul fata de umezeala, insa nu numai atat.

Pachetele pot fi manipulate fara grija, deoarece amprentele degetelor nu mai lasa urme inestetice, aceasta tratare speciala facandu-le rezistente la pete sau la diferite forme de abraziune. Devin in acelasi timp mai rigide, deci mai greu de deformat, iar produsele din interior nu risca astfel sa fie afectate prin deformare fizica.

Plastifierea pentru cutii din carton

Desigur, ambalajele au si scopul de a prezenta produsul, cat mai clar si mai atractiv, iar prin procesul de plastifiere culorile devin mai vii si imaginile mai clare. Etichetele nu sunt deteriorate astfel din cauza umezelii si nu se rup usor. Pentru un impact vizual si mai puternic, de foarte multe ori se apeleaza la plastifierea metalizata, creandu-se astfel un aspect stralucitor si elegant.

Plastifierea mai poate fi mata sau lucioasa, iar cea semi-mata are un aspect matasos, in care textura granulara a cartonului nu mai este foarte evidenta. Dincolo de aspectul deosebit pe care il creeaza, ceea ce contribuie in mod clar la vandabilitatea produselor impachetate, acest gen de tratare sporeste rezistenta cartonului obisnuit, facand ca produsele sa poata fi transportate in conditii foarte sigure, ajungand intacte la destinatie.

Varietatea marfurilor ambalate in cutii din carton

Produsele din industria alimentara sunt pretabile la o astfel de impachetare, fie ca e vorba de panificatie, dulciuri, bauturi alcoolice sau racoritoare, inghetata sau cafea. Si ambalajele pentru transportul pizzei sunt facute tot din carton, ca si cele pentru semipreparate sau preparate. Aceste cutii din carton sunt ideale pentru impachetarea articolelor cosmetice, a detergentilor, dar si a marfurilor fragile, asa cum sunt cele confectionate din sticla, aparatele casnice si electrocasnice, florile ori altfel de plante.

Prin proprietatile pe care le au, ele pot pastra orice produs in stare intacta chiar si pe durata unui transport la o distanta mai mare, alimentele pastrandu-si prospetimea pana cand ajung la destinatie, fiind protejate de actiunea umezelii sau de depunerile de praf.

Cat costa cutiile din carton?

Evident nu putem spune preturi fixe datorita faptului ca exista foarte multe variabile, prima fiind marimea cutiilor din carton, urmand de grosime, inscriptionare si alte elemente tehnice.

In mod cert poti verifica si tu pe site-urile de profil, iar ca punct de incepere va recomandam sa vizitati site-ul Cartuseria.ro . Nu strica nici sa vedeti preturile de pe Emag

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]