Care sunt cele mai căutate locuri de muncă în 2018 și ce studii trebuie să ai pentru a le ocupa?

de | feb. 18, 2018 | Recomandat

În ultimii ani au început să se caute pe piața muncii joburile tehnice. Acest lucru se întâmplă în contextul în care există din ce în ce mai mulți absolvenți de studii superioare, iar pozițiile tehnice și executive suferă o gravă criză de forță de muncă.

Este din ce în ce mai vizibilă criza forței de muncă pentru joburi ce necesită doar o calificare profesională sau un simplu atestat profesional. Tocmai de aceea, firmele încep să ofere din ce în ce mai multe oportunități de calificare și reprofesionalizare.

Mulți dintre angajații din sistemul tehnic sunt extrem de bătrâni, iar în momentul în care vor păși pragul de pensionare, posturile vor fi în pericol să dispară. Nu mai vin specialiști tineri din urmă.

Calificările de electrician din ce în ce mai căutate

Unul dintre joburile foarte aflate la mare căutare în acest an este jobul de electrician. Există sute de posturi în sistemul electric, însă nu există destul personal calificat care să le acopere. Pentru a putea accede la un asemenea job, aveți nevoie de un atestat și de câteva cursuri de calificare. Un curs de electrician durează în medie 2 – 3 luni, însă nu există foarte mulți doritori care să se înscrie la astfel de cursuri.

În urma absolvirii unui astfel de curs veți putea face și practică în firme specializate, iar apoi veți putea să aplicați la aceste joburi de electrician.

Multe joburi de frizer, foarte puțini aplicanți

Joburile în saloane și frizerii sunt și ele la mare căutare. Sunt extrem de multe oportunități de angajare și chiar de dezvoltare a unei afaceri în domeniu. Mulți pun la dispoziție echipament profesional pentru dezvoltarea unei afaceri în domeniu. Iar domeniul este unul extrem de atractiv din punct de vedere financiar. Însă există din ce în ce mai puțini specialiști în astfel de domenii.

Cei existenți doresc să se retragă, iar cei tineri sunt foarte slab pregătiți. Un astfel de curs de calificare ar rezolva situația. Un astfel de curs este extrem de accesibil și ieftin. Oricine poate face un astfel de curs, iar apoi poate încerca să lucreze în domeniu.

Și joburile din domeniile confecții și textile sunt extrem de căutate. Există foarte mulți prestatori de servicii uriași (confecții și companii de textile și încălțăminte) care însă nu au forța de muncă necesară pentru a activa la nivel înalt.

Cursurile de calificare sunt singura opțiune și totodată cea mai rapidă cale de a ocupa un astfel de post. De altfel, pentru toate posturile tehnice, există o mulțime de oportunități de acest tip.

Puteți face orice curs de calificare profesională și vă puteți angaja rapid în cadrul acestor companii, într-un mediu cu o competiție destul de scăzută și cu o multitudine de oportunități.

Înscrieți-vă la un astfel de curs de calificare și faceți acum următorul pas spre un viitor profesional de succes!

Te-ar mai putea interesa si....

Dreptul familiei, divort si custodia minorilor

Dreptul familiei, divort si custodia minorilor

Cabinetele de avocati va pun la dispozitie o serie de servicii profesionale privitoare la dreptul familiei, divort si custodia minorilor. Cand parintii nu se pot pune de acord cu privire la cine sa ramana copilul, se cere ajutorul instantei de judecata. Custodia...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]