Original versus kitsh. Repere care te ajuta sa faci diferenta intre ele

de | dec. 10, 2017 | De Reținut

Kitsch sau original? Este o intrebare pe care multi dintre noi si-o pun atunci cand cauta produse autentice.

Asa cum o culoare este o culoare si o linie dreapta trebuie sa fie perfect dreapta, la fel si originalul va arata precum un original, fara defecte din fabrica si alte diferente vizibile.

Moda din zilele noastre este intens kitsch-izata, incat, pentru un novice in domeniu, este dificil sa faca diferenta intre ceea ce e autentic si ce nu e.

Daca te uiti cu jind la anumite produse, propuse ca fiind autentice, dar nu prea iti plac, ti se par triviale, nu intelegi unde e originalitatea si preferi sa spui NU, chiar si unui brand faimos, pentru ca ti se pare kitsch, asta nu inseamna ca este asa sau ca nu te pricepi deloc la moda.

Lucrurile nu sunt deloc asa simple precum par.

Asadar, daca, nu esti chiar un specialist in domeniu si chiar nu stii sa faci diferenta intre kitsch si original sau poate ai vrea sa intelegi moda autentica ca sa stii cum sa alegi pe viitor, iata cateva repere esentiale, dupa care te poti ghida:

Un produs kitsch este lipsit de originalitate

Cand un obiect vestimentar este reprodus dupa cel de la firma mama, prezinta, de obicei, un stil si o nuanta a materialului diferite. La o simpla cautare prin magazinul fizic sau online puteti observa lejer  detalii care fac diferenta. De asemenea, nici cel mai iscusit designer nu poate reproduce cu exactitate originalul. Un motiv in plus sa alegeti un produs unicat, creativ si veti fi cu adevarat apreciati.

Ca idee, cele mai copiate branduri internationale sunt Louis Vuitton,  Burberry, Guess, Gucci sau Adidas.

Sa luam, de exemplu, unul dintre brandurile cele mai apreciate si copiate, pe plan international, Louis Vuitton.  Obiectele de calatorie si gentile de lux Louis Vuitton sunt cele mai copiate produse din intreaga lume. Este cunoscut apetitul unor tari asiatice de a copia masiv acest brand, insa un original ramane original.

Printul deja cunoscut de oricine, a devenit atat de copiat, incat poate fi usor confundat cu originalul. Si pentru ca orice doamna sau domnisoara isi doreste o geanta ce poarta o asemenea semnatura si dispusa sa plateasca oricat pentru o asemenea geanta, considerata originala, poate fi usor pacalita de nenumaratele replici aproape identice cu originalul.

Cum  faci diferenta intre o geanta originala si un kitsch?

– Pretul prea mic este, de cele mai multe ori, cel care face diferenta intre copie si original. Daca speri ca o geanta  cu cu printul si sigla LV, cumparata cu 500 de euro, este originala, te inseli. Daca analizezi mai atent lucrurile vei constata ca o geanta originala, de la firma mama, porneste de la 600 de euro in sus.

– Structura materialului este diferita. Louis Vuitton nu produce genti din piele. Originalul este facut dintr-un material de inalta calitate, realizat dintr-un bumbac egiptean impermeabil, cu o rezistenta mai mare decat pielea. Kitsch-urile sau replicile sunt realizate de obicei din imitatie de piele sau un alt material ieftin. La fel si materialul din interior, este unul de calitate din panza, catifea sau piele.

– In comparatie cu un fake, originalul are fermoarul si cheitele realizate din materiale de calitate, care nu se rup usor, nu se cojesc la suprafata si pe care este imprimat logo-ul brand-ului. Un fake are cheitele din plastic sau dintr-un material care se deterioreaza usor, cusaturi inestetice si culori diferite pe marginile gentii.

– Intotdeauna, la modelele originale, initialele numelui LV si monograma sunt plasate simetric cu modelul gentii. Fiecare model original este prevazut cu un cod compus din doua litere si patru cifre de identificare, ce indica data si tara producatoare, detalii care ii confirma originalitatea .

Finisaje slabe si materiale indoielnice

Un produs vestimentar e considerat kitsch, daca este prost cusut, prezinta terminatii inestetice si e realizat din materiale de slaba calitate. Multe obiecte kitsch sau reproduse dupa cel autentic vin cu ceva in plus fata de original sau cu alte adaosuri evidente. Acest lucru este valabil si la incaltaminte.

Daca tot ai dubii, cu privire la un produs, considerat original si pe care ai dat o avere, consulta un specialist pentru evaluarea obiectiva sau cauta alte date care il pot deosebi de original.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.049)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]