4 Criterii esentiale care ne pot ajuta sa alegem cea mai potrivita mobile pentru bucataria anului 2017

de | sept. 25, 2017 | Diverse

Bucataria reprezinta una dintre incaperile cu cea mai mare importanta din cadrul unei locuinte daca se ia in calcul faptul ca aici se desfasoara o multitudine de activitati, dar totodata aici se petrece si o buna parte din timpul unei zile. Bucataria clasica era destinata exclusiv gatitului, insa daca se ia in calcul rolul bucatariei in zilele noastre, este practic imposibil sa nu se observe faptul ca buacatria a devenit mai mult decat un spatiu pentru gatit, astfel ca bucataria moderna reprezinta in acelasi timp si un spatiu unde ne primim oaspetii si unde savuram de cele mai multe ori, mult indragita cafea in fiecare dimineata.

Tendintele in ceea ce priveste amenajarile interioare s-au modificat destul de mult, mai ales in ceea ce priveste bucataria. Astfel ca, mobila pentru bucatarie, care poate fi achizitonata de la Premiamob.ro, joaca un rol deosebit de important, atat in ceea ce priveste functionalitatea acestui spatiu, precum si estetica. In acest sens, iata 4 criterii de selectie a mobilierului de bucatarie care ne pot ajuta sa ajungem mai aproape de un rezultat in cel mai scurt timp si fara a petrece zile in sir prin magazinele fizice de specialitate.

Dimensiunile mobilierului.

In ceea ce priveste bucatariile moderne, este indicat sa se opteze pentru un mobilier cat mai putin masiv, dar care sa fie totusi compartimentat cat de cat inteligent. Bucataria este totodata si un spatiu unde gatim si unde trebuie sa depozitam o varietate de ustensile pe care le utilizam in bucatarie in fiecare zi. Un mobilier masiv, mai ales amplasat intr-o bucatarie mai ingusta este departe de a fi o alegere tocmai inteleapta avand in vedere ca se sacrifica foarte mult spatiu util.

Design-ul mobilierului.

Estetica mobilierului este si ea deosebit de importanta intr-o bucatarie, motiv pentru care este necesar sa se acorde atentie si acestui aspect. In acest sens, in ceea ce priveste tendintele din acest an, design-ul ar trebui sa fie cat mai simplu, asemanator cu stilurile scandinave. Un mobilier simplu poate avea un impact vizual deosebit, mai ales daca se acorda o atentie aparte si cromaticii din incapere.

Cromatica.

De cele mai multe ori peretii bucatariilor sunt albi, astfel ca mobila pentru bucatarie este usor de integrat in majoritatea bucatariilor, fara teama de a gresi din punct de vedere al cromaticii. In situatia in care bucataria dumneavoastra dispune de o alta culoare (in special peretii) este important sa se tina cont de acordurile cromatice care se creeaza pentru a nu transforma bucataria intr-un veritabil kietsch.

Amplasarea mobilierului.

Inainte de a achizitiona mobilierul, este foarte important sa se ia in calcul si modul in care acesta urmeaza a fi amplasat. In teorie lucrurile adesea ne ies asa cum trebuie, insa s-ar putea sa constatam faptul ca un anume model de mobilier de bucatarie nu va arata la fel atunci cand este amplasat in anumite moduri. In cazul bucatariilor mici este indicat sa se opteze pentru mobilier de bucatarie suspendat care in general salveaza destul de mult spatiu.

Premiamob este un magazin online care comercializeaza o varietate de piese de mobilier pentru diverse zone ale locuintei, toate construite din materiale de calitate superioara si care pot fi achizitionte la preturi complet speciale.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]