Investitia in moneda Bitcoin

de | sept. 10, 2017 | Sfaturi in afaceri

Moneda Bitcoin este vazuta de multi ca fiind o investitie, asa cum s-a intamplat in trecut si cu alte valute.

Ne amintim cu totii de perioada in care se faceau speculatii la scara larga cu marcile germane, mai apoi cu dolarii si chiar euro. Multi cumparau sume mari de valuta la un curs scazut, stiind sau sperand ca vor castiga sume mari de bani (in lei) ca urmare a evolutiei cursului valutar si a aprecierii celorlalte monede fata de leul nostru.

Moneda digitala Bitcoin, prima moneda criptata electronica ce a aparut in lume a cunoscut o evolutie uimitoare, ajungand in prezent sa aiba o valoare foarte mare. Prescurtata BTC pe pietele financiare, aceasta moneda a pornit practic de la nimic si a atins chiar si valoarea de 3000 de dolari. Multi dintre cei ce au imbratisat aceasta noutate si au ales sa investeasca in ea au vazut-o initial chiar ca pe o investitie, cu riscurile si beneficiile preconizate aferente.

Fiind o premiera la nivel mondial, initial au existat putine persoane care sa isi plaseze bani in bitcoini, pentru ca nimeni nu se mai intalnise pana atunci cu o astfel de moneda si nimeni nu ii putea prezice viitorul, cum de altfel se intampla si in prezent. Odata cu interesul oamenilor pentru acest sistem, interes alimentat de securitatea datelor si a banilor in definitiv, dar si de usurinta si avantajele oferite de utilizarea acestei monede, a crescut si valoarea valutei, lucru ce a a atras si mai multa atentie si astfel cercul s-a inchis.

Pornind tocmai de la evolutia acestei monede de-a lungul timpului se poate observa cat de semnificativa este cresterea valorii BTC fata de alte valute, indiferent de perioadele traversate.

Iata un exemplu de evolutie Bitcoin:

In data de 18 iunie 2012 valoarea unui Bitcoin era de 6.5 $, deci cu o moneda BTC puteai cumpara daca erai in SUA 2-3 cafele, spre exemplu. La noi, in momentul respectiv, un dolar valora 3.5342 lei, deci 6.5 $ – 1 Bitcoin – reprezentau 22.9723 lei. Ce puteam face cu aceasta suma in Romania lui 2012? Sa ne incarcam cartela de telefon mobil, sa mananci un meniu la fast-food sau sa cumperi 4 litri de benzina fara plumb.
In 18 iunie 2017 valoarea unui Bitcoin era de 2663.2 $, adica 10 918.85368 lei. Cu alte cuvinte, aceeasi moneda care in 2012 iti permitea sa cumperi 4 litri de benzina iti permite 5 ani mai tarziu sa cumperi o masina second hand.

Diferenta este cu adevarat uimitoare, mai ales daca luam in calcul faptul ca, teoretic, nu trebuie sa faci nimic in aceasta perioada, ci doar sa pastrezi bitcoinii intr-un portofel digital bine securizat si sa te asiguri de faptul ca nu pierzi accesul la acesta.

Moneda virtuala Bitcoin poate fi vazuta ca o investitie si, la fel ca orice investitie, nu este nimic sigur ori garantat. Profitul poate veni mai repede sau mai tarziu. In definitiv, Bitcoin este o moneda ce poate fi folosita ca orice alt tip de valuta, pentru a cumpara diverse lucruri sau pentru a achita facturi si servicii.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]