O scurta istorie a invitatiilor de nunta

de | sept. 1, 2017 | Afaceri

Unirea destinelor dintre doua persoane a fost intotdeauna vazuta ca un moment fericit, la care trebuie sa participe toti cunoscutii celor doua persoane si sa se bucure impreuna. Inca din cele mai vechi timpuri, nunta s-a sarbatorit in aproape toate comunitatile, de-a lungul intregului glob. Evident, odata cu nunta, au aparut si numeroase traditii, multe din ele unice, in functie de locul unde se organizeaza nunta, unele dintre ele globale si adoptate de toate tarile, indiferent de locul unde se afla.

Una dintre traditiile aprobate de toata lumea, este cea a invitatiilor de nunta. Cum la nunta participa majoritatea prietenilor si cunoscutilor, acestia trebuie sa fie invitati. O invitatie verbala nu este atat de oficiala si de serioasa precum o invitatie pe hartie, asadar, s-a adoptat invitatia scrisa.
Fie ca a fost scrisa pe hartie absorbanta, cu ajutorul unei penite, fie pe placute de cupru sau pur si simplu trimisa in adresa de email din mediul online, invitatia de nunta a cunoscut o dezvoltare impresionanta de-a lungul timpului si a reusit sa reprezinte unul dintre elementele cheie ale nuntii.

Exista extrem de multe idei de invitatii de nunta, care mai de care mai interesante. Multe dintre ele sunt cunoscute, multe incearca sa isi faca loc printre preferintele nuntasilor. Care erau insa ideile de invitatii de nunta folosite de stramosii nostri?

Daca astazi exista hartie, exista internet si exista numeroase alte metode de comunicare, in urma cu mai bine de cateva sute de ani, oamenii aveau la dispozitie un singur mod prin care puteau comunica: cel verbal. Astfel, daca urma cineva sa se casatoreasca, apela la curieri pentru a chema invitatii la nunta.

Astfel, prin secolul 12, invitatiile la nunta se transmiteau in piete publice, unde exista un crainic al pietei care transmitea toate stirile importante, inclusiv cele legate de nunti.

Invitatiile de nunta scrise au aparut ceva mai tarziu. In secolul 14, in Europa, calugarii au inceput sa trimita invitatii de nunta scrise si sa faca din acest lucru chiar o afacere deosebit de banoasa. Pe vremea aceea, calugarii erau printre putinele persoane care stiau sa scrie si sa citeasca, motiv pentru care, nobilii care doreau sa isi casatoreasca fiicele plateau extrem de multi bani catre calugari pentru a scrie invitatiile cu penita si cerneala si pentru a le trimite prin intermediul unor curieri calare.

In anii 1600 a aparut o noua forma de a invita oamenii la nunta. Astfel, s-a hotarat transmiterea invitatiilor prin gravarea invitatiilor pe placute de cupru. Acest mod de a invita oamenii la nunta era extrem de costisitor si foarte greu de realizat, fiind o adevarata provocare pentru cei care aveau astfel de afaceri.

Evident, odata cu trecerea timpului au aparut si alte tipuri de invitatii de nunta. Dupa hartie si metal, unii miri s-au gandit ca isi pot invita prietenii si rudele la nunta prin intermediul ziarelor. Asadar, au aparut invitatii la nunta direct in ziar. In felul acesta, mirii se asigurau ca afla toata lumea de nunta lor si ca vor avea cat mai multi invitati. In cotidianul local se publica data si locul unde va fi tinuta nunta.

Din secolul 19 incep sa apara invitatiile de nunta cu adevarat interesante, punandu-se accentul pe accesorii rafinate, pe hartie de cea mai buna calitate si creindu-se o adevarata industrie a nuntilor si a invitatiilor de nunta. Invitatiile incep sa fie trimise in posta, cu ajutorul serviciilor de curierat iar oamenii incep sa foloseasca hartie de cea mai buna calitate, pusa in plicuri duble.

Astazi, invitatiile de nunta sunt un domeniu cat se poate de vast. Astfel, cei care vor sa isi uneasca destinele, pot chema invitatii in moduri cu adevarat originale. Pe langa clasicele invitatii pe hartie, exista numeroase alte variante de chemare a nuntasilor. Astfel, se poate opta pentru gravarea invitatiilor pe metal sau plastic, pentru tiparirea lor la tipografii ce ofera calitate maxima sau pentru scrierea de mana. Daca se doreste ceva cu adevarat original, se pot trimite invitatii realizate din ciocolata, insa se pot trimite si invitatii mult mai putin costisitoare, direct in casuta postala din mediul online.

Oricare ar fi modul in care se trimite o invitatie, cel mai important lucru al acesteia este, fara doar si poate, mesajul. Din acest motiv, atunci cand vrei sa iti unesti destinele cu cineva si vrei sa trimiti invitatii, focuseaza-te pe mesaj.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]