Teava rectangulara si tot ce trebuie sa stii despre aceasta

de | iun. 25, 2017 | De Reținut

Teava rectangulara a inceput sa fie din ce in ce mai apreciata si mai utilizata de specialistii in constructii datorita proprietatilor materiei prime utilizate pentru realizarea sa. Mai mult decat atat, aceasta se mai remarca si prin variata arie de utilizare a sa, dar si prin versatilitate.

Acest material de constructii este realizata din otel si folosit in domeniul constructiilor metalice si nu numai facand parte din gama larga de produse metalice si aflandu-se in topul materialelor folosite in constructii.

Mesteru Manole comercialieaza online la un super pret teava rectangulara, care poate fi adaptata si utilizata in functie de nevoile si cerintele proiectului in cauza.
teava rectangulara

Teava rectangulara detine o serie de caracteristici foarte cautate

Teava rectangulara detine o suprafata neteda, fara crapaturi sau incluziuni nemetalice. Imbinarea sudata este compacta si continua, ce nu prezinta defecte care ar putea dauna rezistenta imbinarii sudate sub cea a materiei de baza.

Capetele acestui material sunt taiate perpendicular pe axa sa. Pentru a beneficia de o buna protectie impotriva ruginii, se aplica un strat de zinc pe suprafetele exterioare. In plus, teava rectangulara poate fi taiata si sudata daca este necesar, toate proprietatile sale ramanand neschimbate.

Procesul prin care se realizeaza tevile rectangulare este de doua tipuri

Teava rectangulara se obtine atat prin deformare la cald, cat si prin deformare la rece. Care este diferenta dintre aceste doua tipuri?

Asadar, prin procesul de deformare la cald (temperaturi foarte ridicata) se realizeaza tevi rectangulare pe care specialistii in constructii le recomanda spre a fi utilizate in uzul gospodaresc, deoarece acestea sunt mai maleabile, deci usor de prelucrat si utilizat de catre un consumator mai putin specializat.

Pe de alta parte, varianta realizata prin procesul de deformare la rece (temperaturi foarte joase) este mai potrivita pentru confectiile metalice care vor fi expuse unor presiuni mari, deoarece detine o foarte buna rezistenta si se muleaza perfect pentru acest tip de proiect.

Domenii de utilizare pentru teava rectangulara

Teava rectangulara pe care o puteti comanda online de la Mesteru Manole acopera o vasta arie de domenii (uz gospodaresc, civil, industrial etc.). Astfel, utilizand tevi rectangulare, se pot realiza confectii si constructii metalice, cum ar fi: stalpi pentru garduri, rame pentru porti de acces, rafturi, structuri pentru hale, balustrade, cadre, structuri metalice de sustinere, mai concret, un ansamblu de structuri realizat din otel.

De asemenea, tevile rectangulare sunt cunoscute ca fiind utilizate si in domeniul auto in vederea realizarii diverselor piese si echipamente. La Mesteru Manole pe site gasiti o gama variata de dimensiuni care confera o maxima rezistenta structurilor realizate cu ajutorul lor.

Principalele calitati pe care le are teava rectangulara

Teava rectangulara este o solutie extrem de eficienta in anumite proiecte, fiind in acelasi timp foarte apreciata de specialistii in constructii.
Acest lucru se datoreaza urmatoarelor calitati pe care le are acest material:

  • rezistenta ridicata (datorita materiei prime din care este realizata, otelul)
  • forma dreptunghiulara (unghiuri de 90 grade)
  • buna reactie la socuri mecanice
  • raportul calitate pret foarte bun
  • varietatea de utilizare in proiecte din diverse domenii

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]