Cum amenajam o gradina de apartament?

de | mai 24, 2017 | Diverse

Idea de gradina de apartament s-a nascut din dorinta de a fi inconjurat de plante chiar daca locuim la bloc. Pentru unii dintre noi, gradinaritul poate reprezenta un hobby relaxant si linistitor.

Dar ce ne facem daca nu detinem o casa care sa beneficieze de o gradina exterioara in care se ne putem practica hobby-ul in voie? Solutii exista: putem practica gradinaritul si in intimitatea unui apartament. Mai mult decorarea acestuia cu diverse plante il poate transforma intr-un mediu mult mai vesel, plin de oxigen proaspat.

Marele avantaj al practicarii gradinaritului in incinta unui apartament il reprezinta beneficiile aduse de plantele in sine. Prin procesul numit fotosinteza, acestea transforma dioxidul de carbon in oxigen si astfel aerul din casa va deveni mai purificat. Si daca mai punem la socoteala si aspectul decorativ al plantelor, deja exista doua avantaje ale unei mini gradini de interior.

Spre deosebire de o gradina exterioara, cea amenajata in incinta unui apartament va rezista mai mult intrucat plantele nu vor fi expuse intemperiilor specifice antotimpurilor friguroase. De asemenea, pentru o persoana care petrece mai mult timp acasa, gradinaritul poate reprezenta o activitate reconfortanta care ajuta de asemenea si psihicul.

Cum construim o gradina de apartament

In momentul in care te-ai decis sa iti construiesti o mica gradina de interior, trebuie sa respecti cateva etape elementare. Pentru gradinile de apartament in general se preteaza plante pentru terasa si balcon, flori viu colorate, tufe sau flori curgatoare.

In primul rand alege tipurile de plante pe doresti sa le plantezi, de preferate plante care rezista mai mult timp. De asemenea alege cu atentie ghivecele in care le vei planta. Pamantul care va fi folosit la plantare are si el o importanta majora. Diferite plante au diferite necesitati, este bine sa va documentati in prealabil despre flroile si necesitatile acestora inainte de plantare.

Dupa ce ai la indemana tot ceea ce iti trebuie pentru a alcatui coltul tau verde, asigura-te ca plantele vor fi pozitionate cat mai aproape de o sursa de lumina naturala, de preferat in preajma ferestrelor. Informeaza-te cu privire la fiecare tip de planta, intrucat unele trebuiesc udate mai rar, altele mai des. Alege varianta care ti se potriveste cel mai bine.

Avand in vedere faptul ca un apartament este alcatuit din mai multe camere, la bucatarie poti planta busuioc, rozmarin, patrunjel, marar sau orice planta care este comestibila si pe langa aspectul decorativ iti va oferi si beneficii la gatit.

Pentru dormitoare sau camera de zi poti alege plante decorative care infloresc si care vor atrage cu siguranta atentia musafirilor. In concluzie, o mini gradina de apartament poate inveseli mediul in care locuiesti si iti poate oferi o stare de sanatate mai buna. Alege si tu sa ai un colt verde in locuinta ta!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]