Sfaturi pentru primele lectii de condus

de | ian. 22, 2017 | Auto-Moto, Auto

La primele lectii de condus, multi elevi nu au mai condus o masina inainte. Veti avea nevoie sa operati toate comenzile si sa observati efectele lor in acelasi timp. Acest lucru este, evident, foarte dificil pentru un novice și instructorul știe acest lucru.

·         Veti gresi la prima lectie de condus

Cu siguranta ca veti face multe greseli. Instructorul este obisnuit cu ele si se asteapta sa gresiti, mai ales de-a lungul primelor lectii de condus. Faptul ca va dai toata silinta este ceea ce el cauta.

·         Emotiile lectiilor de condus

Din nou, ceva cu care instructorul este obisnuit. El ar trebui sa va faca sa va simtiti cat mai relaxat posibil. Nu va zbateti sa luati in serios primele lectii de condus. Distrati-va si radeti cu instructorul. Invatatul sa conduci ar trebui sa fie amuzant si, in acelasi timp, dobandirea unei abilitati importante.

·         Nu va grabiti

Luati fiecare etapa in parte, pentru a fi mai usor de inteles. Daca incercati sa invatati totul deodata, informatia poate deveni coplesitoare. Daca aveti impresia ca instructorul explica prea multe intr-un timp foarte scurt, nu ezitati sa ii cereti sa incetineasca putin.

·         Primiti sfaturi de conducere

Inaintea primelor lectii de condus, observati modul de conducere al altora. Nu va ingrijorati asupra verificarii oglinzilor, observati modul in care acestia schimba vitezele, cand franeaza, cand apasa ambreiajul etc. Va va ajuta sa pricepeti mai usor prima lectie de condus. De asemenea, cititi pe Internet sfaturi despre condus. Exista foarte multe astfel de site-uri unde veti gasi sfaturi, teste teoretice, sfaturi pentru testul practic al examenului de conducere, care va vor ajuta ulterior.

  • A doua lectie de condus

A doua lectie de invatat va implica recapitularea informatiilor invatate la prima lectie, continuand de unde ati ramas si progresand in ceea ce priveste abilitatile de sofer si increderea in fortele proprii.

  • Tineti minte

Fiind lent, impiedicand alti participanti la trafic si facand greseli reprezinta o mare problema pentru elevi. Oprirea la intersectii, semafor si sensuri giratorii reprezinta o mare frica. Tot ce trebuie sa tineti minte este ca sunteti un elev, asadar nu va faceti griji pentru nimeni altcineva, si ei au fost candva elevi. Tineti minte faptul ca ridicand piciorul de pe ambreiaj repede, nu va face sa mergeti mai repede, va va incetini ( daca conduceti o masina cu o cutie de viteze manuala). Relaxati-va si ridicati usor piciorul de pe ambreiaj asa cum faceti si in zonele putin agglomerate. Eliberarea ambreiajului incet va va ajuta sa va miscati din loc mult mai repede si chiar nu sunteti asa inceti pe cat credeti.

In speranta ca acest articol v-a fost folositor, va invitam sa accesati catalogul www.scoli-soferi.net. Pentru orice intrebare legata de tot ceea ce trebuie sa stiti despre scolile de soferi, nu ezitati sa ne vizitati!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]