Statiunea Slanic Moldova tratament

de | nov. 28, 2016 | Afaceri

Geneza apelor care reprezinta un zacamant hidromineral de la Slanic Moldova provine din amestecarea apelor vadoase care se infiltreaza pe suprafata cu ape din zacamantul subsidiar car sunt mineralizate puternic si provin de la structurile petroliere care exista in aceasta regiune. La ele se adauafa si un aport de dioxid de carbon care provine din aureola mofetica a muntilor Calimani si Harghita si care confera un caracter carbogazos apelor. Va recomandam statiunea Slanic Moldova pentru tratament.

Cantitatea de gaze care se dizolva depinde si de solubilitatea lor, de mineralizarea apei sau de temperatura si coeficintul de absorbtie a gazelor este invers proportional cu cresterea temperaturilor si concentratiei in saruri.

Prezenta dioxidului de carbon se explica tinand cont de emanatiile postvulcanice de natura mofetica care sunt legate de fenomenele vulcanice din Harghita. Provenienta dioxidului de carbon in apa se explica prin formarea gazului pe cai biochimice prin transformarea unor substante organice si a celulozei cu bacterii anaerobe in dioxid de carbon si in gaz metan. In faza a doua, cea in care se face btuminizarea prin carboxilare a acizilor grasi si a aminoacizilor din proteine rezulta dioxidul de carbon.

Initial sunt calculate si omologate rezerve de gaz mofetic pentru izvoarele 1 bis, 11, 3 si 10 si in urma cercetarilor facute sa va evalua si se vor inregistra rezerve si pentru zivorul 3 iar la celelate surse cantitatea de dioxid de carbon este nesemnificativa pentru a putea fi valorificata.

Un alt aspect foarte important in zona Slanic Moldova este si faptul ca aceasta este o zona foarte buna pentru agrement si de asemenea aici puteti sa va relaxati, sa va plimbati, sa vedeti locuri minunate si sa va bucurati de liniste si in acelasi timp sa si tratati diverse afectiuni.

Zona este recomandata atat iarna cat si vara pentru ca si iarna aveti ce sa faceti aici, puteti merge la ski sau puteti pur si simplu sa stati in apele termale si sa va tratati.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]