Avantajele cumparaturilor online

de | dec. 29, 2014 | Afaceri, Internet, Recomandat

Magazinele online se adresează, în general, unei categorii de oameni mai tineri, care sunt în pas cu timpurile în care trăiesc și cu tehnologia care îi înconjoară. Aceștia sunt, adesea, conștienți de importanța brandului unui produs și doresc să-l achiziționeze, dacă bugetul le permite.

Cel puțin, cam aceasta este părerea mea.

De aceea, mă întrebam următorul lucru: dacă sunt și alții care gândesc ca mine, cum fac magazinele online să se diferențieze de competitorii lor?

Plasarea unei comenzi într-un astfel de magazin este destul de simplă, deoarece întregul proces a fost gândit pentru a fi efectuat cu ușurință de către orice persoană. Indiferent de produsele cumpărate, fie ele și mâncare pentru animale, prețurile într-un magazin online sunt mai mici decât într-unul obișnuit. Aceste magazine pot să vând o gamă variată de bunuri sau servicii tocmai pentru că sunt create și funcționează într-un mod mai diferit de cele normale.

Spre exemplu, nu este obligatoriu ca un magazin online să aibă și un showroom pretențios în care să-și expună produsele. Acesta poate fi unul mult mai modest, sau poate să nu existe deloc. Ele sunt gândite pentru a funcționa automat, fără intervenția frecventă a personalului uman. Tot procesul de plasare și preluare al comenzilor, precum și finalizarea lor, este unul automat, magazinul online putând să se ocupe de un număr mare de tranzacții zilnice.

Din moment ce acestea nu au costuri mari de operare, pot oferi produse ieftine, promoții și discounturi clienților. Un magazin online este deschis oricând, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an. Asta înseamnă că voi, clienții, puteți plasa o comandă la orice oră din zi sau din noapte, ea fiind preluată de magazin și procesată imediat.

Costurile de operare ale unui magazin online sunt mici, pentru că ele nu necesită investiții majore. Nu au nevoie de spații mari de prezentare a mărfii, de mulți angajați și nici nu trebuie să plătească facturi foarte mari la furnizorii de utilități. Ca atare, el își permite să comercializeze produse la prețuri mai mici decât cele dintr-un magazin obișnuit.

Fiind deschise non stop, îi oferă cumpărătorului mai multă flexibilitate, el putând să achiziționeze bunurile dorite oricând îi este lui convenabil. De asemenea, magazinul online elimină nevoia de deplasare a clientului la sediul acestuia pentru ridicarea produselor. Un magazin online rulează, adesea, pe o platformă de tip CMS (Content Management System – Sistem de Management al Conținutului), ceea ce face adăugarea produselor, schimbarea prețurilor și diversele operațiuni de administrare, mult mai simple.

Importanța magazinelor online crește foarte repede, ele devenind foarte populare pentru viteza și ușurința cu care se pot face cumpărături pe internet.

Cum numărul lor este foarte mare, înainte de a achiziționa un produs de la un magazin de acest gen, vă recomand să consultați un portal de rating magazine online, pentru a afla care sunt cele mai bune.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]