Cum sa-ti alegi caramida si cum sa o utilizezi?

de | iul. 5, 2016 | De Reținut

Pentru a alege cel mai bun tip de caramida pe care sa o folosesti pentru constructii trebuie sa ai in vedere cateva reguli. Principalele reguli pe care trebuie sa le ai in vedere pentru alegerea un tip potrivit sunt urmatoarele:

  • Verificarea marcii caramizii
  • Verificarea producatorului
  • Verificarea materiei prime folosite pentru constructia acestui material

Este recomandat ccaramidaa atunci cand vrei sa achizitionezi caramida sa soliciti furnizorului sa iti ofere certificatele de calitate si de conformitate. In general, transportul caramizii nu se mai face in vrac, ci sub forma de paleti infoliati, iar astfel aceasta este protejata sa nu se sparga sau distruga din cauza transportului.
Inainte sa folosesti caramizile, acestea trebuie udate pentru o mai buna aderenta a mortarului. Goluri din caramizi se vor umple complet cu mortar, imediat dupa asezarea acestora pe pozitia dorita in blocurile ceramice.

Cum a evoluat caramida in ultimii ani?

De la rosturile verticale si orizontale de mortar acum s-a trecut la caramida cu goluri vericale, iar apoi cele cu lacas de mortar sau nut si feder. Tendinta a fost ca rosturile de mortar sa fie diminuate din alcatuirea zidariilor pentru a creste performanta termica a peretilor din acest material, precum si la realizarea unor tipuri de caramida cu inaltime ridicata avand pricipalul scop de a reduce timpul de executie al lucrarilor.
De asemenea, si conductivitatea termica a caramizilor a fost imbunatatia foarte mult prin configuratia de tip „fagure” a peretilor interiori.
Toate aceste inovatii au fost introduse pe piata de Wienerberger care este cel mai mare producator de caramizi de la noi din tara si din lume, iar caramida Porotherm a inceput sa fie cea mai mai utilizat tip pentru constructii la cele mai inalte standarde de calitate.

Acum poti caramida online de la Mesteru Manole

Daca vrei sa te bucuri de caramida de calitate si sa nu mai pierzi vremea prin magazinele de constructii fizice, Mesteru Manole iti pune la dispozitie un magazin online de materiale de constructii de unde poti sa comanzi simplu si rapid acest material, iar acesta iti va fi livrat fix unde ai tu nevoie. La Mesteru Manole gasesti caramida de la Weinerberger, Verblock, Soceram, Ytong, Cemacon, Kerameya, Macofil si Heluz. Daca ai nevoie de consiliere pentru a alege cel mai potrivit tip pentru tine poti suna la 0741 238 406. Pentru a vedea toate produsele pe care Mesteru Manole le vinde online trebuie sa intri pe www.mesterumanole.ro.Cum sa-ti alegi caramida si cum sa o utilizezi corect?

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.179)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]