Cosmetice barbati – ritual de ingrijire a tenului

de | mart. 17, 2016 | Fashion, Sanatate

Foarte mulţi bărbaţii au cel puţin o idee despre cum să aibă grijă de pielea lor şi ce produse cosmetice să folosească pentru tenul lor . Dar, în lumea occidentală cei mai mulţi bărbaţi se simt la fel de confortabil când discuta sau par interesaţi despre produsele cosmetice destinate lor ca atunci când sunt obligaţi să ţină în mâna geantă unei femei care se plimbă prin Mall . Această aversiune nu schimbă faptul că , la fel ca femeile , majoritatea bărbaţilor au nevoie de ajutor pentru a lua cea mai bună decizie legată de produsele de îngrijire pe care le folosesc si în nici un caz bărbaţii nu trebuie să ignore îngrijirea pielii şi folosirea de produse cosmetice.

Produse de îngrijire a pielii doar pentru bărbaţi?

Deşi există multe linii de produse cosmetice dornice să-i ajute pe bărbaţi , nu multe dintre acestea reuşesc, astfel devine o problema serioasă pentru ei
Cum definim produsele prost formulate? Pot răni pielea sau crea probleme serioase acesteia : roşeaţa , arsuri cauzate după ras la folosirea produselor cu alcool, ten gras, piele uscată. Nu se pune problema căutării mai riguroase a acestor produse dar, dacă bărbaţii doresc cu adevărat să folosească ce este mai bun , înseamnă că trebuie să aruncăm o privire mai atentă la ingredientele din spatele acestor ambalaje robuste, masculine.

Este pielea bărbaţilor diferită de cea a unei femei?

Răspunsul este „DA”! Există unele diferenţe fiziologice evidente între pielea bărbaţilor şi a femeilor, plus unele diferenţe mai puţin evidente, cum ar fi : bărbaţii au un derm mai gros (strat inferior al pielii) şi glande sudoripare mai mari.

De ce unele produse cosmetice de îngrijire a pielii bărbaţilor sunt ineficiente?

Iritarea este răspunsul scurt pe care toti barbatii il vor da. O mulţime de produse pentru bărbaţi conţin ingrediente iritante, cum ar fi alcoolul sau parfumul pentru a crea „miros puternic” dar nu cunosc cât de rău face acest ingredient pielii : dezvolta iritaţii inutile si creeaza astfel o problema serioasă pentru sănătatea pielii. Iritatia este problematica din mai multe motive, dar în primul rând pentru că inflamează pielea, îngraşă sau usucă tenul, fapt declanşator al acneei, roşeaţa, etc.

Pielea nu va spune mereu atunci când este iritata sau agresată de un produs cosmetic. Când acest lucru se întâmplă, prejudiciul nu apare întodeauna la suprafaţa pielii. Asta înseamnă că este esenţial să se acorde o atenţie importantă la ceea ce se aplică pe piele, dincolo de problemele pe care le puteţi vedea cu ochiul liber, cum ar fi roşeaţa, exfolierea, mâncărimea.

Dacă bărbaţii doresc să aiba o piele ingrijita, atunci cel mai bun sfat este de a căuta produse care sunt bine formulate (adică să nu conţină iritanţi). Din păcate, multi dintre producatorii de cosmetice pentru bărbaţi investesc foarte mult în marketing, creează ambalaje masculine, parfum puternic „bărbătesc” şi ascund de multe ori formule, dăunătoare sau inadecvate, care nu ajută în nici un fel pielea. Există unele produse cosmetice foarte bune, concepute pentru bărbaţi, dar, din pacate, principalul motiv pentru alegerea produselor cosmetice de catre acestia este dat fie de rutină raţionalizată (obiceiuri), fie de miros, fie de felul cum produsul este ambalat.

cosmetice barbati

 

Cosmetice barbati – rutina de ingrijire

Ce produse cosmetice pentru bărbaţi să utilizaţi şi când să le utilizaţi!

Ce produse cosmetice ar trebui bărbaţii să foloseasca pentru a avea grijă de pielea lor?
In afara nevoilor pentru ras, lista pentru barbati nu este atât de diversificata ca si a produselor cosmetice necesare îngrijirii femeilor. Puteţi afla informaţii despre fiecare pas în rutina de îngrijire a pielii in cele ce urmeaza. În esenţă, indiferent de tipul de piele, toţi bărbaţii trebuie să aibă o rutină de zi cu zi de îngrijire:

Dimineaţa

Pasul 1: se curată faţa cu un produs care nu irită şi nu conţine parfum (puteti folosi Gel de curăţare ten bărbaţi Gamarde – nu săpun sau produse care pot irită sau usca pielea)
Pasul 2: Foloseste o crema de ras naturala blanda cu pielea care nu irită şi nu conţine parfum, Crema de ras naturală Gamarde (dacă nu folosiţi un aparat de ras electric, caz în care treceţi la pasul 3).
Pasul 3: Utilizaţi un tampon de bumbac sau degetele curate pentru a aplica un Balsam after shave (Balsamul hidratant natural Gamarde este un tratament liniştitor, bogat în antioxidanţi, care nu irită pielea si contine ingrediente active care repara pielea)

Mulți bărbați folosesc after shave-uri create de companiile producătoare de parfumuri. Aceste after shave-uri sunt extrem de iritante, fiind în bază de alcool. Folosiți parfum dacă doriți și renunțați la after shave-ul parfumat care aduce doar neajunsuri pielii

Seara

Pasul 4: se aplică un Gel exfoliant pentru ten bărbaţi Gamarde pe toată faţa şi pe gât. Acest produs poate fi folosit de 2 ori pe saptamana.

Pasul 5: Daca aveţi tenul gras – aplicaţi un produs de tratament –  Crema pentru ten gras bărbaţi Gamarde – care este un fluid anti-strălucire pentru tenul bărbaţilor oferind hidratare şi matifiere tenului gras şi mixt, eliminând excesul de sebum.Tenul capătă un aspect proaspăt şi curat, strălucirea uleioasă este eliminată.
Pasul 6: Ridurile apar atat la femei cat si la barbati. Este semnul clar al imbatranirii pielii si cu totii suntem sensibili in a ne arata adevarata varsta.

Crema antirid pentru bărbaţi Gamarde bogată în ingrediente active hidratante, cu efect reparator, estompează ridurile şi protejează tenul împotriva îmbătrânirii.

Nu uita sa te speli dimineata cu apa rece si nu calda, pentru ca circulatia sa fie imbunatatita. Trebuie sa stii ca fumatul, cafeaua si alcolul sunt printre principalele cauze ale aparitiei ridurilor atat la femei cat si la barbati de la o varsta frageda.

Daca vrei un ten impecabil, fara riduri si imperfectiuni, poate ca este timpul sa renunti la vicii, sa bei mai multa apa in fiecare zi si sa-ti formezi un obicei din a-ti curata si hidrata pielea in fiecare dimineata si seara.
Suntem încrezători că, dacă respectă rutina de mai sus, folosind produse cosmetice eficiente si naturale, orice bărbat va vedea rezultate pozitive mai repede decât dacă ar face alegeri la întâmplare.
La fel ca femeile, majoritatea bărbaţilor nu doresc să-şi petreacă mai mult timp decât este necesar pentru a găsi cele mai bune produse. Acum, că ştii ce să cauţi şi când să utilizezi fiecare produs, întregul proces devine mult mai uşor!

Cosmetice barbai – Rutină de îngrijire a tenului ce prezintă acnee

Marele avantaj al bărbaţilor este stabilizarea nivelului de testosteron după o anumită vârstă (după 19 – 20 ani), ceea ce duce la ameliorarea sau chiar vindecarea episoadelor acneice suferite în pubertate şi adolescenţă.

Practic acneea în cazul adolescenţilor de sex masculin se datorează aproape 100% creşterii testosteronului şi lipsei unei îngrijiri şi igiene corecte a tenului. În foarte multe cazuri acest tip de acnee se ameliorează considerabil sau dispare cu desăvârşire după vartă de 20 de ani, dar în cazurile în care testosteronul se stabilizează la un nivel situat la limita superioară este posibil că acneea să persiste.

Dacă sunteţi adolescent şi suferiţi de acnee, este important să trataţi acneea (indiferent dacă se manifestă doar pe ten sau şi pe alte porţiuni ale corpului – de obicei pe spate sau pe piept) şi să nu va bazaţi pe ameliorarea ei o dată cu trecerea anilor deoarece acneea netratată corespunzător poate duce la apariţia cicatricilor, care din păcate sunt permanente (nu există tratamente cosmetice pentru cicatricile post acnee). Extrem de important este să nu spargeţi pustulele.

Pentru tratamente propuse citiţi articolele din categoria acnee, această afecţiune se tratează cu ingrediente specifice, necesare în cazul femeilor şi al bărbaţilor. Dacă aţi trecut de vârstă de 25 de ani şi încă aveţi acnee este important să identificaţi cauza reală a problemei şi să o eliminaţi.

Rutină de îngrijire a tenului ce prezintă afecţiuni cutanate

Indiferent că sunteţi bărbat sau femeie, regulile de îngrijire a tenului cu probleme sunt aceleaşi. Dacă aveţi pete cauzate de soare citiţi articolele din categoria zone hiper pigmentate, dacă suferiţi de rozacee citiţi articolele din categoria rozacee, şamd.

Nu există produse tratament anti ancee, pentru melasma, pentru dermatită seboreică sau alte afecţiuni destinate doar tenului bărbaţilor pentru că aceste tratamente tratează afecţiunile indiferent dacă se aplică pe tenul bărbaţilor sau femeilor.

Descopera si incearca si tu produsele Gamarde Homme si tenul tau iti va multumi!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.052)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.177)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]