Cum sa reparati tastatura laptopului Dell

de | nov. 10, 2015 | IT&C

Tastatura laptopului nu este asa de rezistenta ca o tastatura de calculator. Trebuie sa tastati cu atentie altfel riscati sa pierdeti din taste. In caz ca deja ati patit asta, trebuie sa sunati la un centru de reparatii unde puteti sa o reparati.

Daca tastatura laptop Dell numai functioneaza cum trebuie este mai bine sa o inlocuiti. Daca laptopul inca este in garantie atunci nu va trebui sa platiti pentru reparatii insa va trebui sa inlocuiti tastatura laptopului.

Mai jos sunt cativa pasi care va ajuta in repararea laptopului:

  1. Mai intai trebuie sa comandati produsul cu numarul J617 de la computerele Dell. In cateva zile ar trebui sa aveti piesele. In afara de o surubelnita veti avea tot ce va trebuie. In pachet o sa aveti si un manual cu instructiuni, stift de plastic sic el mai important lucru – tastatura laptopului.
  2. Trebuie sa opriti laptopul, sa il scoateti din priza si sa inlaturati bateria. Dupa aceea puneti laptopul pe o suprafata plana precum o masa sau un birou. Umblati usor cu laptopul pentru ca este fragil si piesele se pot strica foarte usor.
  3. Atunci cand folositi stiftul de plastic aveti grija sa il introduceti usor sub laptop si sa inlaturati capacul di nspate. Dureaza doar cateva minute. Daca nu iese din prima, miscati putin pana capacul este inlaturat.
  4. Odata inlaturat, puneti capacul intr-o parte
  5. Luati o surubelnita si desfaceti suruburile care tin tastatura Dell a laptopului. Odata ce ati desfacut capacul, sub balamale veti gasi tastatura. Daca nu sunteti in masura sa faceti aceasta operatie, trebuie sa consultati un service.
  6. Ridicati de stiftul de plastic cu usurinta. Veti gasi cativa noduli si cabluri in spatele tastaturii laptopului. Aceste cabluri leaga tastatura de laptop. Dupa aceea miscati usor de tastatura pana iese afara.
  7. Tineti de cablul de la tastatura pana se slabeste si in acelasi timp puneti tastatura stricata deoparte.
  8. Puteti lua tastatura noua si o puteti conecta la acel cablu. Cea mai grea si importanta parte este aceea ca trebuie sa apasati pe cablu pana ce totul este ca la inceput. Daca nu faceti cum trebuie aceasta operatiune riscati ca tastatura sa nu functioneze.
  9. Va trebui sa introduceti nodulii in sloturile din spatele tastaturii. Va trebui sa inlocuiti si suruburile de acolo.
  10. Inlocuiti si capacul de la balamale.
  11. Dupa aceste operatiuni aprindeti laptopul si continuati munca. Daca nu va descurcati apelati la un service de calculatoare.

Pentru a vedea gama completa de tastaturi vizitati laptopstrong.ro

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]