De ce trebuie sa tineti cont cand comandati anvelope de pe internet

de | aug. 22, 2015 | Afaceri, Auto, Recomandat

logo2

A cumpara anvelope de pe internet nu este intotdeauna simplu pentru toata lumea. Cu toate acestea știm, ca preturile sunt de multe ori mai scazute. Aveti mai jos cateva sfaturi de care este bine sa tineti seama înainte de a cumpara anvelope on-line, pentru a evita surprizele neplacute.

1. Dimensiunea

In primul rand trebuie sa stiti dimensiunea anvelopelor. In cazul in care achizitionati anvelope cu dimensiuni gresite, atunci va fi imposibil sa le montati pe jantele autovehiculului dumneavoastra. Ceea ce poate fi destul de neplacut pentru ca trebuie sa returnati anvelopele la expeditor si sa le schimbati cu altele cu dimensiuni corecte. Acest lucru presupune pierdere de timp.

Pentru cei mai putin cunoscatori, dimensiunea unei anvelope este inscriptionata pe partea laterala a acesteia. Exemplu 205/55 R16. 205 este lățimea (în milimetri), 55 lățimea flancului (exprimată în procente), și, în final 16 diametrul total (masurat in inci). Daca aveti nelamuriri sau intrebari cu privire la dimensiunea anvelopelor dumneavoastra, nu exitati sa contactati unul dintre operatorii AnveloShop.ro la numerele de telefon 0371.51.51.55 / 0721.00.22.33 sau la adresa [email protected].

2. Indicii de sarcină și de viteză

Acest aspect poate fi mai complicat. Din punct de vedere tehnic, o anvelopă care nu are indicatori buni de sarcină și de viteză poate fi montata pe janta dumneavoastră, dar este interzisa. Pe de o parte, pentru că poate fi periculos, în al doilea rând pentru că nici un vulcanizator (mecanic auto) nu vi le va monta, deoarece este responsabilitatea lui in cazul in care ceva nu merge bine. Legea este lege.

Indicele de sarcină este exprimat printr-un număr (de exemplu. 94) iar indicele de viteză cu o litera (de exemplu. V). Ele sunt plasate imediat după dimensiunea anvelopei. Pentru mai multe informații accesati pagina intrebari anvelope.

3. Runflat sau nu

Este o informație despre masina dumneavoastră pe care trebuie să o știți. Daca vehiculul nu este destinat să montati anvelope Runflat, atunci nu puteti face acest lucru.Verificati aceasta informatie in documentele masinii.

Anvelope de tipul Run-flat sunt echipate cu un sistem special, care le permite continuarea deplasarii chiar si daca aerul din interiorul anvelopei a fost pierdut, in cazul pierderii de presiunii.

Un alt lucru important, în cazul în care autovehiculul dumneavoastră este deja echipat cu anvelope run-flat, nu puteți monta pe el doar doua anvelope normale. Ori toate cele 4 anvelope sunt runflat ori sunt normale.

4. Livrarea

Deci sa spunem o data pentru totdeauna, a comanda anvelope in ultimul minut nu este altceva decat o mare greseala. Toate site-urile de vanzari anvelope sunt in plina activitate inainte de vacantele de vara si la inceputul sezonului de iarna. Sa comandati anvelope cu doua zile inainte sa plecati la ski este de asemenea o greseala. La noi livrarea este in 24/48H, dar trebuie sa tineti cont si de timpul necesar pentru montarea anvelopelor (programarea la o vulcanizare, sau la partenerii nostri (http://www.anveloshop.ro/article–montaj–2883.html) ), mai ales ca la inceputul sezonului de iarna cele mai multe vulcanizari sunt aglomerate.

5. Service / Montaj

Cand va achizitionati anvelope trebuie sa va ganditi si la montarea lor. Amintiți-vă sa verificati lista de parteneri din zona dumneavoastra, și, eventual, să dati un telefon înainte de a da comanda. Nu se știe niciodată.

6. Observații Site

Nu comandati de pe orice site care va iese in cale. Verificați inainte comentariile clientilor cu privire la site-ul comerciant. Un alt sfat, verificați rețelele lor de socilizare: Facebook, Twitter, Youtube, G+ pentru a afla daca societatea este activă sau nu. Care sunt feedback-urile clientilor, daca raspunde compania la acestea și dacă da, atunci când? Simțiți-vă liber să puneți întrebări pe rețelele de socializare.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.052)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.177)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]