Pete pigmentare: cauze si solutii

de | iul. 4, 2015 | Sanatate

Oameni detin un sistem de protectie pigmentara, care poate fi activat de schimbarile luminii  Melanina are un rol important. Este ecranul nostru solar natural si un important antioxidant.

Odata cu trecerea anilor de expunere la soare, chiar daca este vorba doar despre expunere moderata, celulele pielii se supraincarca de pigment si apar aceste pete pigmetare. Pentru a inrautati lucrurile, orice irita pielea (exfolierea excesiva, incercarile de indepartare a cosurilor) poate determina pigmentarea.

Dupa varsta de 30 ar trebui sa incepi sa folosesti un produs pentru iluminarea pielii – chiar daca nu ai pete vizibile.

Tratarea petelor inainte ca acestea sa fie vizibile poate impiedica migrarea acestora catre suprafata pielii. Foloseste o formula cu ingrediente decolorante o data pe zi, iar saptamanal curata tenul cu un produs exfoliant pe baza de telina  sau busuioc, care va incuraja regenerarea celulelor.

Melanina se instaleaza mai in profunzimea tesuturilor odata cu trecerea timpului si devine mai greu accesibila tratamentului.

Tipuri de pigment aflate in piele

Ambele sunt melanina, insa unul cauzeaza pete brune, celalalt iti face buzele rozalii.

Eumelanina

Aceasta este melanina responsabila de petele solare; este si un antioxidant natural, dar si un ecran solar. Datorita ei pielea de culoare inchisa este mai putin predispusa arsurilor, cancerului si imbatranirii premature, spre deosebire de cea deschisa la culoare.

Feomelanina

Acest pigment rosiatic, prezent in toate tipurile de piele (dar care abunda la persoanele roscate si blonde), da pistruilor nuanta roscata, iar buzelor tonul trandafiriu. Studiile arata ca poate creste sensibilitatea pielii la razele UV, cauzand arsuri si degradare in timp pentru tenul mai alb.

Alte cauze ale patarii tenului (pe langa soare)

Scruburile puternice – folosite prea des  pot fi dure cu pielea. Daca le folosesti prea des, acestea pot inflama tesuturile, iar acest lucru va conduce la sporirea productiei de melanina.

Cosurile –  Imediat dupa ce a disparut o pustula suparatoare, in locul ei poate aparea o pata maronie aparuta datorita faptului ca pielea agresata stimuleaza productia de melanina.

Hormonii – O crestere a estrogenului – cum se intampla in sarcina sau sub tratament cu anticonceptionale – poate cauza aparitia unor pete denumite melasma. Hormoni te pot predispune meleasmei dar aceasta isi va face simtita prezenta doar dupa expunerea la soare. Acesta este un motiv in plus sa porti un SPF de minimum 30 in fiecare zi a anului.

Petele pigmentare nu pot fi tratate fara sa folosesti protective solara in fiecare zi

Tratamentul pentru pete pigmentare Gamarde White Effect (GWE) este de origine vegetala si are ca tinta imperfectiunile pigmentare. Dupa o folosire sustinuta a produselor care contin complexul GWE petele brune si alte defecte pigmentare se estompeaza vizibil, tenul este mai curat uniform si radios.

Lotiune pentru pete pigmentare – reduce productia de melanina (compus responsabil de pigmentarea pielii) decolorind si eliminind petele inchise ale pielii si previne formarea altora noi. Curata, tonifica si pregateste pielea pentru a primi ingrijirea cotidiana
Crema pentru pete pigmentare de zi – are actiune de albire si iluminare a pielii actioneaza prin blocarea sintezei melaninei , contribuind la prevenirea deteriorarii continue a pielii cauzata de radiatii ultraviolete. Zi dupa zi, petele maronii se estompeaza, pielea devine stralucitoare si este protejata,tenul isi recapata stralucirea.
EFICACITATE DOVEDITA
– Piele mai stralucitoare cu pana la 81%*
– Defecte pigmentare atenuate cu pana la 85%*
* studiu realizat pe un esantion de 20 de femei asiatice cu varsta itre 23 si 58 ani cu ajutorul chestionarului pentru auto-evaluare cu informatii , pentru o perioada de 56 de zile. Doua aplicari pe zi, dimineata si seara.
Sfaturi de utilizare:

Dimineata, dupa ce v-ati curatat si tonifiat pielea cu lotiune pentru pete pigmentare, aplicati ser pentru pete pigmentare, apoi lasati sa patrunda o catitate mica de crema pentru pete pigmentare de zi
Ser pentru pete pigmentare – unifica, intareste si optimizeaza actiunea de iluminare a produselor de ingrijire anti-pete de zi si de noapte.
Masca pentru pete pigmentare – are rol de uniformizare si dezvaluie stralucirea pielii.
Are un efect pronuntat de intinerire al pielii. Tenul devine luminos iar petele pigmentare se estompeaza pana la disparitie.
Datorita pH-ului echilibrat si continutului de principii naturale hidratante si regenerante, masca pentru pete pigmentare va conferi pielii suplete, catifelare si o luminozitate. Contine extracte naturale cu activitate antioxidanta puternica, combatand imbatranirea prematura si protejand capilarele.
Avand in vedere continutul echilibrat de minerale si substante bioactive de origine naturala, masca pentru pete pigmentare reduce semnificativ ridurile, petele pigmentare , curatand pielea excelent. Regenereaza pielea, o hraneste si o energizeaza, ii confera fermitate si elasticitate.

Crema pentru pete pigmentare de noapte – efect de uniformizare si revitalizare, corecteaza neregularitatile datorate petelor pigmentare.
EFICACITATE DOVEDITA
– Piele mai stralucitoare cu pana la 81%*
– Defecte pigmentare atenuate cu pana la 85%*
* studiu realizat pe un esantion de 20 de femei asiatice cu varsta itre 23 si 58 ani cu ajutorul chestionarului pentru auto-evaluare cu informatii , pentru o perioada de 56 de zile. Doua aplicari pe zi, dimineata si seara.
Sfaturi de utilizare:
Seara, dupa ce v-ati curatat si tonifiat pielea cu lotiune pentru pete pigmentare, aplicati ser pentru pete pigmentare, apoi lasati sa patruda o cantitate mica de produs pe toata fata.

Gomaj pentru pete pigmentare – Cu o textura fina, acest gomaj pentru pete pigmentare elimina celulele moarte responsabile cu tenul tern.
 

 

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]