Cosmetice pentru barbati: eficacitate imediata si toleranta optima

de | iun. 30, 2015 | Sanatate

Pielea barbatilor este diferita de cea a femeilor .

Aspecte principale:

  • Pielea barbatilor este cu aproximativ 25% mai groasa decat cea a femeilor, fiind, prin urmare, mai putin fragila. Desi se apar mai greu, ridurile sunt mult mai adanci.
  • Daca pielea femeilor incepe sa arate primele semne de imbatranire inca de la 24 de ani, pielea barbatilor nu va face acest lucru decat dupa 30 de ani. Cu toate acestea, dupa ce semnele incep sa apara, pot fi extrem de brutale ….
  • Pielea unui barbat contine mai mult androgen decat estrogen si producand mai mult sebum, de unde nevoia de tratamente diferite pentru pielea barbatilor si a femeilor.
  • Indiferent daca este genetica sau dobandita, uscaciunea pielii este o afectiune raspandita, devenind extrem de frecventa ca urmare a stilurilor noastre de viata urbane (stres, poluare, aer conditionat, supraincalzire), precum si a climatului si lipsei de protectie (temperaturi foarte reduse sau foarte ridicate).

Laboratoarele Gamarde au creeat prima gama de produse dermatocosmetice de ingrijire pentru barbati  cu ten sensibil 100% naturale fara alcool,fara parfum, fara parabeni.

Majoritatea produselor destinate ingrijirii pielii barbatilor, in special produsul pentru barbierit si after shave-ul contin o cantitate foarte mare de iritanti, in special alcool. Folosit pentru a crea un miros special, masculin, produselor destinate barbatilor, acestia considerand ca senzatia de usturime data de aceste ingrediente este revigoranta.

Din pacate nu este asa, senzatia de usturime este felul pielii de ‘a spune’: ‘atentie, ma ranesti’..

Pentru un barbat fara probleme cutanate, diferenta dintre a folosi sau a nu folosi produse dermatocosmetice nu se vede foarte clar inainte de 30-40 de ani, dar cu siguranta se vede dupa 40 de ani cand ridurile devin foarte pronuntate si pielea isi pierde elasticitatea, iar cand efectele lipsei ingrijirii pielii se vad este aproape imbosibil a repara aceasta problema.

gamarde_homme

Cea mai simpla rutina de ingrijire, in cazul barbatilor cu ten sensibill, ar trebui sa contina:

  1. Gel de curatare ten barbati – Prin curatarea tenului sunt indepartate celulele moarte de pe suprafata pielii, si odata cu acestea si praful si impuritatile care conduc la dilatarea porilor.

Cu o formula unica din apa termala si uleiuri esentiale de lavandin cu particule care se dizolva usor atunci cand iti cureti fata va elimina toxinele din piele, fara a o usca.

Utilizare : Dimineata si seara

1] aplicati, dimineata si seara pe pielea umeda.

2] masati cu miscari largi pentru a crea spuma insistand pe zonele de barbierit.

3] clatiti cu apa calduta – aceasta va permite inmuierea si destinderea firului de par care va fi mai usor de taiat.

Ingrediente active 100% naturale :

Apa termala : calmanta, dermo-protectoare , bogata in sulf

Ulei de argan  : hidratant, nutritiv, regenerant, cu proprietati anti-imbatranire

Hidrolat de menta : efect purificator, de tonifiere.

Uleiuri esentiale de Cimbru , ceai verde  si Petit Grain  : efecte calmante, de purificare.

Ulei esential de muscata  : efect de calmare.

Tinctura de Ginseng  : efect de stimulare.

Crema de ras naturala – Barbieritul este un  gest de baza caracteristic barbatilor fiind cauza tuturor tipurilor de probleme. Folosirea unei lame de ras duce la iritatii, taieri, tensionare, arsuri, zgarieturi … toate perfecte pentru patrunderea bacteriilor.

Se utilizeaza in continuare, pentru ca este singura modalitate pentru a obtine un barbierit „perfect”.Prin urmare, cheia este tratarea corespunzatoare a pielii inainte, in timpul si dupa barbierit.

Cu o consistenta cremoasa si lejera, crema de ras naturala faciliteaza alunecarea lamei si protejeaza filmul hidrolipidic cutanat, prevenind aparitia iritatiei dupa barbierit.

Firele de par se subtiaza.

Utilizare : Dimineata si seara, daca este cazul

1] pe pielea umezita cu apa calduta, curatata in prealabil cu gel de curatare ten barbati aplicati o cantitate mica de crema de ras

2] Masati barba pentru a pregati firul de par

3] Barbieriti delicat, trecand prima data lama in sensul firului de par, dinspre spate spre obraji, iar apoi dinspre gat spre barbie.

Clatiti periodic lama de ras.

Produs complementar :

Pentru inchiderea porilor, clatiti fata cu apa calda apoi cu apa rece inainte de a aplica balsam after shave hidratant natural , care va permite hidratarea tenului.

Ingrediente active 100% naturale :

Apa termala : bogata in sulf , calmanta, dermo-protectoare

Ulei de argan  : hidratant, nutritiv, cu proprietati anti-imbatranire, regenerant

Mentol  : efect de improspatare, tonifiant

Aloe Ferox : efect de catifelare, calmare

Extract de Ginseng  : efect de stimulare si revitalizare.

Uleiuri esetiale de Levantica , de Ceai Verde * si Petit Grain  : efect purificator, calmant

Ulei esential de muscata : calmeaza pielea inflamata, are efect astringent.

Argila alba : efect purifiant, de catifelare.

Ulei de canepa : asigura suplete pielii, cu efect reparator.

Necesar in cazul in care va barbieriti cu lama. Acest produseste extrem de important si puteti sa scapati de iritatiile cauzate de barbierit alegand un produs extrem de bine formulat, fara parfum.

Balsam after shave hidratant natural – alegeti un produs care sa fie de ajutor pielii, nu care sa irite

Iritatia poate duce la inrosirea pielii si sensibilizarea tenului. Orice after shave care contine iritanti agraveaza iritatia tenului

Fluid lejer si non-gras , acest balsam after shave hidratant natural calmeaza efectul barbieritului si repara epiderma multumita ingredientelor active cu efect de catifelare si de calmare. Catifeleaza si hidrateaza pielea, atenueaza roseata si iritatiile dupa barbierit. Racoreste si tonifica, reface confortul pielii si previne cresterea firelor de par in piele.

Sfaturi de utilizare:

Dimineata (dupa barbierit) si seara

Aplicati masand cu miscari circulare petru a dinamiza si tonifia pielea, pe gat si fata, insistand pe zonele delicate.

Produs complementar :

Crema de ras naturala Gamarde

Ingrediente active 100% naturale :

Apa termala : calmanta, dermo-protectoare , bogata in sulf

Ulei de argan : hidratant, regenerant, proprietati antirid

Acid hialuronic : hidratant, putere hidro-fixatoare.

Mentol natural: efect de prospetime, calmeaza efectul barbieritului

Ulei de Nigelle(negrusca) si Aloe Ferox : efect calmant, de catifelare.

Extract de Ginseng si Bisabolol : efect de tonifiere, de catifelare.

Uleiuri esetiale de Ceai Verde si Géranium : efect de calmare, de purificare.

Ulei esential de levantica si Petit Grain : efect calmant, astrigent.

Vitamia E naturala : efect reparator, de protectie.

Crema antirid pentru barbati – Tenul barbatilor nu este nici el scutit de trecerea timpului, iar ridurile isi fac si ele simtita prezenta la un moment dat. Ce-i drept, nu atat de devreme ca in cazul doamnelor, insa dupa 30 de ani ai putea sa te gandesti mai mult la acest aspect. O crema antirid pentru barbati ar putea fi binevenita.

Bogata in ingrediente active hidratante, cu efect reparator, crema antirid pentru barbati hraneste epiderma, estompeaza ridurile si protejeaza tenul impotriva imbatranirii.

Pielea isi recapata fermitatea si delicatetea.Este cremoasa si patrunde rapid in piele, lasand o aroma proaspata si placuta

Aceasta crema antirid pentru barbati  se foloseste impreuna cu celelalte produse din linia de cosmetice pentru barbati 100% naturale, special creata pentru ingrijirea tenului barbatilor.

Utilizare : zilnic

1] curatati fata cu gel de curatare ten barbati

2] radeti-va cu crema de ras naturala

3] purificati, calmati si hidratati cu balsam after shave hidratant

4] aplicati crema antirid pentru barbati pe fata si gat, masand delicat pana la absorbtie.

Ingrediente active 100% naturale :

Apa termala : calmanta, dermo-protectoare , bogata in sulf

Ulei de argan  : hidratant,cu proprietati anti-imbatranire, regenerant, hranitor

Cocktail de uleiuri virgine (floarea-soarelui , susan , canepa , aluna , Nigelle(negrusca ) si Unt de shea  : bogat in omega 3, 6 si 9, cu efect de catifelare, de hranire.

Aloe Ferox : efect de calmare, de regenerare.

Extract de Ginseng  : excelet stimulent, revitalizant.

Vitamina E naturala : efect anti-oxidant.

Ulei esential de levantica  si Petit Grain  : efect de catifelare.

Nu exista produse tratament anti ancee, pentru melasma, pentru dermatita seboreica sau alte afectiuni destinate doar tenului barbatilor pentru ca aceste tratamente trateaza afectiunile indiferent daca se aplica pe tenul barbatilor sau femeilor.

 

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.179)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]