Apa termala bogata in sulf Gamarde-les-Baines

de | iun. 27, 2015 | Sanatate

Ati plecat deja in concediu? Sau urmeaza? Nu uitati de apa termala in gentuta de vacanta, da?

La final de vara, apa termala ramane recomandarea esentiala pentru ingrijirea pielii sensibile, atat in timpul verii, cat si dupa, cand ne intoarcem cu pielea bronzata sau arsa de soare.

Beneficiile calmante si anti-iritante ale apei termale Gamarde-les-Baines sunt cunoscute de peste 175 de ani fiind recunoscute de Academia de Medicina din Franta inca din 1841. Are la baza principii active si este singura apa termala bogata in sulf.
Apa termala Gamarde este bogata in saruri minerale si oligoelemente indispensabile (Zn, Fe, Cu, Mg, Ca, Al ) si este pura bacteriologic. Calciul actioneaza ca antiinflamator si are efect antialergic, bun absorbant, Zincul si Cuprul au un rol cicatrizant si antiseptic, Magneziul are rol protector. Recipient sub presiune cu azot , gaz neutru ecologic, care respecta mediul si stratul de ozon inlocuitor al nitrogenului.
Mineralele si oligoelementele din apa termala au importanta majora in activarea si mentinerea echilibrului enzimatic si imbunatatirea metabolismului celular. Foarte apreciata de dermatologi pentru proprietatile ei calmante, antiiritante asupra pielii sensibile, ea favorizeaza cicatrizarea si protejeaza impotriva imbatranirii.
Cateva aspecte ce ne diferentiaza de restul apelor termale este sulful din compozitie. Chiar daca nu are notorietatea calciului sau a magneziului, sulful este foarte important pentru organism. Este implicat in aproape toate functiile vitale, avand un rol-cheie in procesul de oxigenare a celulelor. Sulful intra in compozitia aminoacizilor nesubstituibili: metionina, cisteina, cistina si taurina. Acestia, la randul lor, participa la sinteza proteinelor si a enzimelor care accelereaza miliardele de reactii chimice ce au loc permanent in corpul uman. Nu in ultimul rand, trebuie mentionat aportul sulfului in transformarea grasimii si carbohidratilor in energie, dar si pe cel in coagularea sangelui sau in producerea hormonilor de crestere si a insulinei. Efectul hipocolesterolemic vine sa completeze lista beneficiilor. In plus, afla ca sulful este considerat un antialergic redutabil. Este de mare ajutor in tratamentul alergiilor cauzate de praf, par de animale, dar si in cele generate de alimente si medicamente. Tocmai datorita acestui aspect, produsele Gamarde, avand la baza aceasta Apa Termala sulfuroasa, au o inalta toleranta si sunt indicate tenului sensibil, predispus alergiilor.

Datorita puritatii sale, a efectelor calmante si a tolerantei inalte pentru tenul sensibil/alergic, intrebuintarile apei termale Gamarde sunt foarte variate:
Apa termala poate fi utilizata pe parcursul zilei pentru a racori si hydra ta pielea, mai ales In zilele toride de vara.

– Pentru fixarea si improspatarea machiajului se pulverizeaza pe ten Intr-un strat fin de la o distanta de 10 -15 cm. Se asteapta câteva secunde, iar excesul se Indeparteaza prin tamponare usoara cu un disc demachiant. De asemenea, dupa aplicarea fondului de ten, se da un strat foarte subtire de apa termala pentru fixare.

– In fiecare seara dupa demachierea tenului, se aplica un strat de apa termala, dupa care se asteapta 30 de secunde si apoi se tamponeaza cu un servetel din hârtie.

– Se foloseste si in cazul in care tenul este iritat din diverse motive (dupa epilat, a transpiratiei sau a prafului, ras, din cauza vântului) sau ars de soare, pentru ca are efect calmant.

– Se recomanda folosirea apei termale si dupa interventii chirurgicale sau in caz de eczeme, psoriazis, cicatrici, prurit, dermatita atopica a copilului, iritatii ale pleoapelor sau tratamente cosmetice iritante.

Efectele apei termale asupra pielii
– are actiune antiinflamatoare, antiiritanta, calmanta;

– are influenta benefica asupra pielii: sprijina sistemul imunitar, stimuleaza regenerarea celulara si sinteza colagenului;
– hidrateaza si improspateaza tenul;

– fixeaza machiajul;

– folosita pe termen lung imbunatateste tenul;

– poate fi folosita ca tratament in problemele dermatologice (acnee, cuperoza, rozacee, dermatita seboreica) si favorizeaza cicatrizarea.
Apa termala Gamarde-les-Baines aduce pielii o senzatie de prospetime, de calm si echilibru, iar pentru conservarea proprietatilor, aceasta este imbuteliata direct de la sursa.

apa termala gamarde

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]