INGRIJIRE PICIOARE

de | iun. 26, 2015 | Sanatate

Problemele care iti afecteaza picioarele sunt numeroase incluzand pielea crapata, bataturile, mirosul neplacut, unghiile incarnate, infectiile fungice. Acestea pot fi evitate cu ajutorul unei rutine de ingrijire care te ajuta sa ai picioare sanatoase si frumoase.
Recomandari pentru a realiza o igiena corespunzatoare picioarelor :
– Asigura ingrijirea picioarelor pana la degetele.
Umiditatea si transpiratia reprezinta un teren fertil pentru bacterii, iar atunci cand nu iti speli picioarele, lasi ca microbii sa se acumuleze.
In cele din urma, te vei confrunta cu mirosul neplacut si cu infectiile fungice. Remediul? Deodorant pentru picioare gel Gamarde, bogat in uleiuri esentiale cu efect de tonifiere, acest deodorant neutralizeaza mirosurile si asigura o sezatie de prospetime instantanee pentru a calma picioarele incalzite.
Nu e nevoie decat sa-ti sapunesti temeinic picioarele si sa te asiguri ca le-ai uscat bine, pentru a preveni umezeala. Foloseste pudra pentru picioare absorbanta Gamarde pentru a-ti pastra picioarele uscate mai mult timp.
– Hidratarea picioarelor.
Hidrateaza-ti picioarele pentru a evita aparitia zonelor cu piele uscata si crapata. Primavara si vara, cand porti mai des sandale, te poti confrunta cu aceasta problema. Aplica zilnic exfoliant pentru picioare gel Gamarde, balsam pentru picioare hranitor Gamarde si crema reparatoare pentru picioare Gamarde pentru o piele fina si foarte aspectuoasa.
– Nu uita de unghiile de la picioare. Ingrijeste-le in mod regulat, cel putin o data la doua saptamani. Taie-le drept, nu curbat, si netezeste varfurile cu o pila. In cazul unghiilor decolorate sau cu pete galbene, consulta un medic pentru a afla cauza acestora.
– Maseaza picioarele. Masajul este considerat un remediu pentru mai multe tipuri de dureri, de la crampele bruste pana la cele resimtite in timpul sarcinii. Iti recomandam sa-ti masezi picioarele chiar si atunci cand nu te dor, pentru a intensifica fluxul sangvin. Cu cat muschii sunt mai flexibili, cu atat este mai putin probabil ca acestia sa oboseasca sau sa favorizeze ranirea.
Ingrijirea picioarelor este un ritual care ar trebui sa se afle pe lista cu prioritati ale oricarei femei. Nu neglija aceasta zona a corpului, solicitata si delicata in acelasi timp.
Calusurile si bataturile sunt aglomerari de celule moarte respinse de piele, ingrosate si intarite. Acestea reprezinta o reactie fireasca de aparare a organismului impotriva presiunii constante, exercitate la nivelul epidermei, presiune rezultata in urma frecarii pielii cu alte corpuri.

Daca, din punct de vedere patologic, nu exista nicio diferenta intre cele doua terminologii, forma difuza, textura – mult mai intarita, transforma calusurile intr-o forma mai avansata a bataturilor. Cu toate ca, cele mai frecvente cazuri ale acestei afectiuni sunt localizate la nivelul piciorului (talpa, calcai, degete), in functie de activitatea fizica, bataturile pot aparea si pe suprafata pielii palmelor sau a genunchilor.
Cauze in aparitia bataturilor :
– Incaltamintea necorespunzatoare (pantofi ingusti, care strang laba piciorului);
– Conformatia (degete foarte apropiate sau platfus);
– Existenta unor proeminente osoase (precum monturile);
– Manipularea, fara protectie, a unor obiecte ;
Cu toate ca acumularile de piele moarta sunt neplacute la vedere, bataturile si calusurile nu necesita tratament decat in cazul in care provoaca durere. Astfel, primul pas il reprezinta indepartarea obiectului sau evitarea activitatilor care au provocat procesul de frecare si au exercitat presiune asupra zonelor afectate. Abia dupa aceasta perioada de „menajare” puteti trece la indepartarea formatiunilor inestetice de piele moarta cu ajutorul unei creme anti bataturi ce hraneste si catifeleaza epiderma multumita actiunii uleiurilor virgine de floarea-soarelui si de argan bio. Uleiurile esetiale de ceai verde, de menta, de lamaie si de palmarosa, confera un parfum proaspat si agreabil. Aspectul pielii este vizibil imbunatatit, iar pielea este mai neteda si mai supla.

Sfaturi de utilizare :
Dimineata / seara, aplicati crema cu generozitate insistand asupra zonelor uscate, repetati daca este cazul.
Pentru a pregati pielea sa primeasca crema reparatoare, aplicati picioarelor un gomaj delicat cu exfoliant pentru picioare gel prospetime intensa.
Ingrediente active 100% naturale :
Apa termala : calmanta, dermo-protectoare , bogata in sulf
Unt de shea * : efect de catifelare, protejeaza epiderma.
Mentol * : efect de prospetime, de stimulare, de tonifiere.
Ulei esential de Ceai Verde * : efect purificator
Vitamina E naturala : actiune anti-radicali, reparare.
Uleiuri de floarea-soarelui * si Argan * : bogat i omega 3, 6 si vitamia E,repara si hranesc epiderma

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.049)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]